Η ΣΤΙΓΜΗ που το ΠΛΟΙΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΔΕΝΕΙ στο ΛΙΜΑΝΙ της ΣΙΚΙΝΟΥ ΚΑΤΩ από ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα εντυπωσιακό βίντεο με προσέγγιση σε λιμάνι των Κυκλάδων κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ειδικότερα, το βίντεο αφορά στην άφιξη και πρόσδεση του «Άρτεμις» που είναι το μοναδικό πλοίο που εκτελεί ενδοκυκλαδικά δρομολόγια αυτή την περίοδο – στη Σίκινο, το οποίο είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα λιμάνια της χώρας καθώς έχει τεράστιες ελλείψεις.

Βράδυ Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, με καιρικές συνθήκες πολύ δύσκολες, με θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως τουλάχιστον 8 μποφόρ και η προσπάθεια προσέγγισης του μικρού πλοίου «Άρτεμις» στο λιμάνι είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας, όμως ο καπετάνιος δεν τα παράτησε.

Δεν άφησε το νησί χωρίς τροφοδοσία. Επέμεινε και κατάφερε να δέσει έστω και με συνθήκες που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να θεωρούνται φυσιολογικές.

Δείτε την ηρωική προσπάθεια του καπετάνιου του “Άρτεμις” στο βίντεο το οποίο ανάρτησε ο Βασίλης Κλειδουχάκης, με τους επιβάτες τους λιμενικούς και τους καβοδέτες να τους λούζει η θάλασσα στη μικρή προβλήτα του νησιού.