ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ: Ο ΒΟΛΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ πρός τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΒΙΣΣΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ και ΑΛΛΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με όλα τα απαιτούμενα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ο Βόλος κάνει φέτος επανεκκίνηση, μετά από δυο χρόνια, για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις,  όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος.

Εκτός από την παρουσίαση των εκδηλώσεων και τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην πόλη ο Αχ. Μπέος έκανε έκκληση εμβολιασμού στους Δημότες, για να προστατευτούν και να χαρούν τις εκδηλώσεις.

Σημείωσε πως στους εσωτερικούς χώρους που θα γίνουν εκδηλώσεις η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόησης και όχι με τεστ.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων ξεκίνησε με ένα βίντεο που παρουσίαζε το Ίδρυμα Κάρλο Κολόντι και το θεματικό πάρκο στην Ιταλία που είναι αφιερωμένο στον Πινόκιο.

Για το Ίδρυμα έστειλε μήνυμα ο Πιερ Φραντσέσκο Μπερνάκι, πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κάρλο Κολόντι, που εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τη «μεταφορά» της ιστορίας του Πινόκιο, μέσω θεματικού πάρκου στην πόλη.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε πως για πρώτη φορά το εν λόγω θεματικό πάρκο έρχεται στην Ελλάδα και θα έρθει στον Βόλο για να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ο . Μπέος όμως “΄έσφαξε με το βαμβάκι” τις, μειοψηφίες στο Δήμο λέγοντας χαριτολογώντας ότι εμπνεύστηκε την δημιουργία του θεματικού πάρκου του Πινόκιο λέγοντας πως αυτή ήρθε «εξαιτίας των πολιτικών απατεώνων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που αραδιάζουν ψέματα στον κόσμο.

Τους καλώ επειδή θα χρειαστούμε ηθοποιούς, κομπάρσους και πρωταγωνιστές να συμμετέχουν γιατί στη ζωή τους έτσι κι αλλιώς είναι ψέμα. Γιατί να πληρώνουμε λεφτά σε ηθοποιούς», είπε.

Βίσση, Θεοδωρίδου, αδελφοί Διονυσίου και Ιακωβίδης θα τραγουδήσουν στον Βόλο

Αναφορικά με τους γνωστούς καλλιτέχνες που θα έρθουν στην πόλη, τονίστηκε ότι η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου με την Άννα Βίσση, στις 15/12 θα εμφανιστεί στο Εκθεσιακό η Νατάσα Θεοδωρίδου, στις 20/12 θα γίνει συναυλία αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από τα παιδιά του, που και οι τρεις είναι τραγουδιστές και στις 26/12 στην εκδήλωση με τα φαναράκια θα τραγουδήσει ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Την ερχόμενη Τρίτη, είπε ο Αχ. Μπέος, θα κυκλοφορήσει και το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 125 εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες, θεατρικά κτλ με τον Δήμαρχο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ακόμη και για τους δήθεν έχει κάτι».

Φέτος, θα λάβει χώρα και το γεύμα αγάπης στον εξωτερικό χώρο του Αγίου Νικολάου, με 5000 μερίδες για όσους έχουν ανάγκη, τρόφιμα όπως που θα είναι συσκευασμένα για λόγους υγειονομικούς.

Στις εκδηλώσεις θα συνδράμει η Δημοτική Αστυνομία, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων αλλά και σεκιούριτι για να διασφαλιστούν τα μέτρα.

Μόνο με πιστοποιητικά νόσησης στους εσωτερικούς χώρους

Ο Αχ. Μπέος ανέφερε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρά όμως μέτρα, λέγοντας πως στους εσωτερικούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτότητα και όχι με τεστ, ενώ σημείωσε πως το Εκθεσιακό θα λειτουργήσει με το 50% της δυναμικότητά του, δηλαδή από τους 2500 που χωρά, τώρα θα φιλοξενήσει μόλις 1250 περίπου δημότες.

Σε σχέση με τη δήλωση Αγοραστού πως είναι περίεργο που με την έξαρση της πανδημίας διοργανώνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ο Αχ. Μπέος ανέφερε πως με τον κ. Αγοραστό έχει άριστη συνεργασία και σημείωσε πως όπως λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι όπως θέατρα, εστίαση κτλ. θα μπορούν να λειτουργήσουν και αυτοί του Δήμου και με μικρότερο ποσοστό πληρότητας.

«Η δήλωση Αγοραστού έχει να κάνει με τους ιδιώτες. Ο Δήμος «χαλάει» για τον κόσμο. Δεν έχει να κάνει με την τσέπη», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως ο Κώστας Αγοραστός θα είναι καλεσμένος στις εκδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή ο Αχ. Μπέος δήλωσε φανατικά υπέρ του εμβολιασμού και είπε πως από την πλευρά του και όσο μπορεί προσπαθεί να παρακινήσει τον κόσμο να εμβολιαστεί.