ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΚΚΕ: ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΕΟΔΥ

Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ είναι συμβασιούχοι. Πάνω από 1.200 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων που διαχειρίζονται καθημερινά και ακόμα και σε αργίες και Σαββατοκύριακα το σύνολο των δειγματοληψιών. ενημερώθηκαν ότι εξαιτίας άγνωστης αιτίας, θα μείνουν για άγνωστο διάστημα, απλήρωτοι.

Εκτός του άγχους από την αβεβαιότητα της εργασιακής σχέσης αφού είναι σε ομηρία ως συμβασιούχοι, όπως χιλιάδες άλλοι με παράτασης των συμβάσεων έως 30/11/2022, το υπουργείο έκοψε τις άδειες για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν κατανόηση λόγω της πανδημίας και εργάστηκαν προκειμένου να συνεχίσει ο εμβολιασμός της κοινότητας.

Τα χειροκροτήματα για όλους αυτούς που είναι στο μέτωπο αυτού του αγώνα ήταν εκκωφαντικά, όμως αυτοί οι εργαζόμενοι που έρχονται σε πρώτη επαφή με διάφορα κρούσματα και ίσως άλλες ασθένειες δεν συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Δεν τους χορηγούν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών.

Οι αργίες και υπερωρίες δεν καταβάλλονται στην ώρα τους. Ακόμη οφείλουν στους εργαζόμενους υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, βραδινά και αργίες, του Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε:

  1. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ να είναι με σταθερή και πλήρη εργασιακή σχέση.
  2. Να πληρώνονται σε σταθερή ημερομηνία το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ώστε να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους.
  3. Να ενταχθούν στους εργαζόμενους για το ειδικό κοινωνικό μέρισμα.
  4. Να καταβληθούν αναδρομικά οι μεταβολές στη μισθοδοσία τους λόγω απασχόλησης σε αργίες και υπερωρίες που παράνομα δεν έχουν καταβληθεί για τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
  5. Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας.

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

Στολτίδης Λεωνίδας