Την Κυριακή στο Α΄ Νεκροταφείο το μνημόσυνο του δημοσιογράφου Σπύρου Κομίνη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, 12:52

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας,  το μνημόσυνο του δημοσιογράφου Σπύρου Κομίνη. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος στις 24 Δεκεμβρίου του 1947, ο Σπύρος Κομίνης, υπήρξε στέλεχος εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 και ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή στις εφημερίδες “Έθνος”, “Πρωινή Ελευθεροτυπία”, “Ειδήσεις”, και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο “Ωχ FM”.

Αρθρογραφούσε για κάποια χρόνια στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ενώ συνεργάστηκε με τον “Ρίζο της Δευτέρας” (Δευτεριάτικο απογευματινό φύλλο του Ριζοσπάστη) δημιουργώντας το σατυρικό ένθετο “Σατιρίζος”. Η έκδοση της εφημερίδας “Η Πρώτη”, ήταν δική του έμπνευση ενώ είχε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας το Ποντίκι.

Όπως έγραψε, αποχαιρετώντας τον Σπύρο Κομίνη, ο αδερφός του Νίκος, “Συνδύαζε άσχετες και τελείως αγνοημένες ειδήσεις από ολόκληρο τον πλανήτη αποκαλύπτοντας γεγονότα που είχαν διαφύγει από την προσοχή των άλλων ΜΜΕ. Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα “ταξιδεύει” στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης. Οι δύο φίλοι συμμαθητές που ήταν μαζί από το Δημοτικό κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο από τον Παράδεισο μαζί με τον δημοσιογράφο Λυκούργο Κομίνη που έστησε τόσες εφημερίδες μαζί τους”.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, 12:57


Zougla.gr