ΠΗΛΙΟ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ στις ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ για ΓΡΗΓΟΡΕΣ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Συνοδεία του Περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη

Για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις δεσμεύθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο που περιόδευσε την Πέμπτη, στις περιοχές του Ανατολικού Πηλίου που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, επίσκεψη – αυτοψία πραγματοποίησαν, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΕΛΓΑ μαζί με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ.α.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Κισσό, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι πέρα από την καταγραφή των ζημιών, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή για να δρομολογήσει και την στήριξη της πολιτείας, τόσο στο κομμάτι των υποδομών, όσο και στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Στόχος – όπως είπε – είναι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, όχι μόνο γρήγορα, αλλά και δίκαια.

Στο ίδιος μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε πως τα συνεργεία του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον κ. Σπυρόπουλο , αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα από το υποκατάστημα της Λάρισας, έχουν προχωρήσει στις επισημάνσεις των ζημιών.

 

Ήδη, προχώρησαν στις αναγγελίες στις κοινότητες όπου οι καλλιέργειες έχουν πληγεί και ακολουθούν οι δηλώσεις ζημίας, ούτως ώστε, πολύ σύντομα, να υπάρχει συνολική εικόνα. Εν συνεχεία, θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις και πολύ σύντομα θα βγουν τα πορίσματα των ζημιών.

«Θα πληρώσουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τους παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ θα επιδείξει την επιβαλλόμενη κατανόηση απέναντί τους, ώστε να μην αδικήσουμε κανέναν» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Τέλος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, δήλωσε πως, δεδομένου ότι όλες αυτές οι καταστροφές είναι συχνότερες και σφοδρότερες, το μόνο που μας απομένει είναι να επενδύουμε στην πρόληψη και ανθεκτικότητα των υποδομών. Συμπλήρωσε δε, πως σύμφωνα με την πρόταση του περιφερειάρχη, έχουν κηρυχθεί όλες οι περιοχές που ζήτησε, σε έκτακτη ανάγκη, οπότε δίνεται οι δυνατότητα να παρακαμφθούν κάποιες διαδικασίες και να προχωρήσει πιο γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών.

Το Ανατολικό Πήλιο επλήγη ιδιαίτερα, κατά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, με ζημιές κυρίως στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στην παραγωγή κάστανων και μήλων.

Οι κάτοικοι – αγρότες της περιοχής εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, καθώς από σήμερα το βράδυ, στην περιοχή αναμένονται εκ νέου, έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με πηγή και από το ertnews.gr