ΝΕΑ “ΝΙΚΗ” σε ΣΤΥΛ ΙΜΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ για να ΣΩΣΕΙ το ΤΟΜΑΡΙ του!!! ΠΗΓΑΝ να ΦΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟ ΟΠΩΣ τον ΗΛΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-16 ΜΟΛΙΣ 30 ΜΕΤΡΑ από την ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ

Το τουρκικό αμόκ προκλητικότητας από αέρος στο Αιγαίο λίγο έλειψε την Πέμπτη να οδηγήσει σε ατύχημα – μια ανάσα από θερμό επεισόδιο.

Kατά τη διάρκεια των αερομαχιών την Πέμπτη, Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

Όλα έγιναν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο. 8 ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

O επικίνδυνος ελιγμός του F-16

Δυτικά της Ικαρίας, το ένα ζεύγος ελληνικών F-16 μόλις είχε καταφέρει να πάρει τα serial numbers του Νο1 του τουρκικού σχηματισμού. Ο Νο2 Τούρκος το αντιλήφθηκε και τότε προχώρησε στην πιο επικίνδυνη κίνηση που μπορεί να γίνει.

Ενώ τον κυνηγούσε ο Νο2 του ελληνικού σχηματισμού, ο Τούρκος έκανε ελιγμό και πέρασε μπροστά από το Νο1 Έλληνα πιλότο γεμίζοντας το οπτικό του πεδίο με την λαμαρίνα του μαχητικού του.

Μόλις 100 πόδια, που μεταφράζεται σε περίπου 30 μέτρα, μπροστά από το ελληνικό μαχητικό, ο Τούρκος πιλότος προχώρησε στην επικίνδυνη διασταύρωση.

Να θυμίσουμε ότι κάπως έτσι προκλήθηκε η δολοφονία του ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη τον Μάϊο του 2006.

Στόχος του ήταν να τρομάξει τον Έλληνα πιλότο, ακόμη και να χάσει τον έλεγχο του μαχητικού του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Οι Έλληνες πιλότοι όχι μόνο δεν έχασαν την ψυχραιμία τους αλλά πείσμωσαν ακόμη περισσότερο.

Οι Τούρκοι το έκοψαν ανατολικά, όμως, βρέθηκαν τελικά μπρος στα πυροβόλα των 2 ελληνικών F-16, εντός εμβέλειας κατάρριψης.

Ήταν οι 2 εμπλοκές που έγραψε το κοντέρ των αναχαιτίσεων στο απολογιστικό δελτίο της Πέμπτης.

Είτε λόγω εντολών του Ερντογάν για ακραία προκλητικότητα είτε γιατί οι Τούρκοι πιλότοι είναι πολύ υποδεέστεροι ποιοτικά από τους Έλληνες ίκαρους, οι Τούρκοι επιδιώκουν σκηνικό αλά Ίμια και η ψυχραιμία από ελληνικής πλευράς είναι απαραίτητη.