ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οι ΗΠΑ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε “νέα Σούδα” με δύναμη πυρός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Και βέβαια αυτό ενοχλεί απίστευτα τους Τούρκους.

Το θέμα όμως είναι γιατί οι Αμερικανοί θέλουν τόσο πολύ την Αλεξανδρούπολη που την περιλαμβάνουν και στη νέα αμυντική συμφωνία, η οποία αναμένεται να υπογραφεί την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η Ουάσιγκτον επιχειρεί να «κλειδώσει» τα Βαλκάνια και να ελέγξει τη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργώντας, όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος «μία νέα Σούδα» στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας, με έξοδο προς το Αιγαίο:

«Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά» έσπευσε να ανακοινώσει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Καθόλου άσχετη με την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νέα Σούδα ήταν η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στην Ρουμανία και οι συνομιλίες που είχε εκεί στα πλαίσια τη Συμμαχίας.

Στο μεταξύ συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, λίγες ημέρες πριν τις υπογραφές της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα δύο υπουργεία είναι απόλυτα συντονισμένα. Αυτήν την ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Δένδια, πριν την τελική υπογραφή.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Που είναι ακόμα μία επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται τόπος κοντά στα χερσαία σύνορα. Στον Έβρο.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες της χώρας μας και των ΗΠΑ όσον αφορά στην παρουσία στην Αν. Μεσόγειο.

Είναι σημαντική συμφωνία που αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ