ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ στο ΚΟΚΚΙΝΟ, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ από ΠΕΡΥΣΙ»

«Έχετε  εικόνα για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στη Μαγνησία; Και αν έχετε για ποιό λόγο γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου δηλώνουν ότι το υπάρχον προσωπικό είναι λιγότερο από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας είναι παρούσες;

Για ποιό λόγο εδώ και ένα και πλέον χρόνο δεν έχετε προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις;», ρώτησε ευθέως τον Υπουργό Υγείας καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η Μαγνησία παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες κατακόρυφη και εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid και νοσηλειών, σε σημείο που σύμφωνα με τους υπεύθυνους ιατρούς του Αχιλλοπουλείου, η εικόνα των εισαγόμενων  νοσηλειών προσομοιάζει επικίνδυνα με αυτή του περσινού Νοέμβρη.

Στις 18/10/2021 οι μολύνσεις έφτασαν τις 118, με τα αθροιστικά στοιχεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας να καταγράφουν 768 ενεργά κρούσματα στο Νομό.

Στις 19/10/2021 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου είναι συνολικά 46, με τους 12 από αυτούς να είναι κάτω των 50 ετών.

«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 18/10/2021 λειτουργούσε στο Νοσοκομείο μία Κλινική Covid.

Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών που εντός δύο ημερών 16-17/10/2021 έφτασαν τις 20, οδήγησε στο να διατεθεί και ο 3ος όροφος του νοσοκομείου σε ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ μία μέρα μετά “άνοιξε” και η Μονάδα Αρνητικής Πίεσης για να φιλοξενήσει Covid ασθενείς», τόνισε ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ανέφερε ότι σύμφωνα με το προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, ιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν στο Νοσοκομείο είναι λιγότεροι από ένα χρόνο πριν, με αποτέλεσμα ένα ιατρός να είναι υπεύθυνος για πάνω από 70 ασθενείς!

Ταυτόχρονα, στο Νοσοκομείο Βόλου λειτουργούν εμβολιαστικό κέντρο, χειρουργικές κλινικές, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και άλλα Τμήματα που καλύπτουν τη λοιπή νοσηρότητα του πληθυσμού.

«Πώς είναι δυνατόν το μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου να καλύψει με αποτελεσματικότητα και επάρκεια τις διαρκώς αυξανόμενες υγειονομικές απαιτήσεις;», σημείωσε δεικτικά ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι η παρέλευση ενός και πλέον έτους πανδημίας χωρίς την επαρκή στελέχωση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με το αναγκαίο προσωπικό, δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο “Covidοποίησης” του νοσηλευτικού ιδρύματος και εγκατάλειψης της λοιπής νοσηρότητας του πληθυσμού της Μαγνησίας.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία στις πραγματικές της διαστάσεις και όχι με όρους πρόσκαιρου φαινομένου και η αδικαιολόγητη άρνηση της να στελεχώσει τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας επαρκώς, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, δημιουργεί ενεργό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

«Σήμερα η Μαγνησία, βρίσκεται και πάλι στο “κόκκινο”, με την πανδημία να επελαύνει για ακόμα μία φορά και το Νοσοκομείο του Βόλου να είναι όχι στην ίδια, αλλά σε χειρότερη κατάσταση από άποψη στελέχωσης σε σχέση με πέρυσι, με τη ΝΔ να δείχνει για ακόμα μία φορά ότι ο κορωνοϊός δεν  έχει διδάξει τίποτα για τη σημασία της ενισχυμένης δημοσίας υγείας», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί έστω και τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για το Νοσοκομείο Βόλου, για να καλυφθούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες που επικρατούν στην περιοχή.