ΚΑΙΡΟΣ: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ σε ΔΥΟ ΚΥΜΑΤΑ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ και ΧΑΛΑΖΙ

Βυθισμένη στην κακοκαιρία παραμένει η χώρα μας, τα πιο δύσκολα βρίσκονται προ των πυλών και μεγάλη είναι η ποσότητα βροχής που έχει πέσει σε αρκετές περιοχές αυτές τις μέρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει καταστροφές και πλημμύρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τρίτη (12.10.2021) και αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.gr εφιστά την προσοχή των πολιτών για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Και σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβαρδο, θα έχουμε βροχές κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη θα είναι λίγο πιο ήπια τα φαινόμενα.

Το διήμερο όμως, Πέμπτη – Παρασκευή «θα έχουμε μια νέα κακοκαιρία, η οποία θα είναι πολύ ισχυρή, απ’ ότι δείχνουν τα σημερινά στοιχεία. Η κακοκαιρία αυτή θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα, δηλαδή και την περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου τις τελευταίες μέρες δεν είχαμε φαινόμενα» τονίζει.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα είναι «επικίνδυνη» γιατί όπως μας εξηγεί θα έχει και διάρκεια και μεγάλη ποσότητα βροχής.

Επομένως ,«θέλει πολύ προσοχή το διήμερο αυτό» καταλήγει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι «η Αττική θα επηρεαστεί και αυτή από την κακοκαιρία, κυρίως την Πέμπτη».

Έρχεται χαλάζι στην Αττική

Δύο ακόμα κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Πέμπτη – Παρασκευή και θα επηρεάσουν με μπόρες, βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο επιβεβαιώνοντας και αυτός ότι έρχονται δύσκολες μέρες.

«Ο καιρός θα είναι άστατος όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας», σημείωσε.

Την Τρίτη αναμένονται ισχυρές βροχές, ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο ισχυρά την Πέμπτη, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο πρόκειται για γενικευμένη κακοκαιρία.

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε μια γενικευμένη κακοκαιρία με εκτεταμένα φαινόμενα που θα επηρεάσουν και την Τρίτη και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με αυξημένη την πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι η πρώτη τόσο ισχυρή κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα μας το φετινό φθινόπωρο και κατά διαστήματα και αύριο Τρίτη, αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε κατά διαστήματα μπόρες και ισχυρές καταιγίδες.

Πέρα από τις βροχοπτώσεις θα έχουμε και πολύ ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ οπότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για βροχοθύελλες.

Δηλαδή πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις με συνοδεία ισχυρών ριπέων ανέμων. Συγκεκριμένα η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες της κακοκαιρίας».

Μάλιστα, την Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο και Αττική με πολύ ισχυρά φαινόμενα, πιθανές χαλαζοπτώσεις, μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα και καταιγίδες που θα πλήξουν ένα μεγάλο μέρος του νομού.