Η Μπέρμπελ Μπας θα είναι η πρόταση του SPD για την Προεδρία της Bundestag


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 22:43

Η 53χρονη Μπέρμπελ Μπας, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από το Ντούιζμπουργκ, θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Ρολφ Μούτσενιχ.

Εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το σύνολο της Κ.Ο. τη Δευτέρα, η κυρία Μπας θα πρέπει να ψηφιστεί και από την πλειοψηφία των μελών της Bundestag, η οποία θα συνεδριάσει υπό τη νέα σύνθεση την ερχόμενη Τρίτη.

Η Μπέρμπελ Μπας, η οποία βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο από το 2009 και ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του SPD, εφόσον εκλεγεί, θα διαδεχτεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θα γίνει η τρίτη γυναίκα Πρόεδρος της Bundestag.

Σύμφωνα με σχόλιο του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η επιλογή μιας γυναίκας για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό του κράτους, ενδεχομένως να σημαίνει και ότι δεν υπάρχει πλέον πίεση προκειμένου να προταθεί κάποια γυναίκα για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου. Τη θέση κατέχει σήμερα ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι επιθυμεί την επανεκλογή του, την άνοιξη του 2022.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 22:46


Zougla.gr