ΗΧΗΤΙΚΟ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ για τον ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΓΟΡΗ: “ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ η ΑΠΩΛΕΙΑ του… ΑΦΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΙΓΜΑ στην ΠΟΛΗ… ΜΟΝΟ του ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!”

“Ήταν ένας άνθρωπος με σφαιρική αντίληψη. Ήταν ευτυχία για την πόλη η διάρκειά του…”

Για την απώλεια του σπουδαίου Γιώργου Ζαγόρη μίλησε το πρωινό της Δευτέρας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο γνωστός Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, συνεργάτης και φίλος επί σειρά ετών.

“Είναι απώλεια η οποία νομίζω δύσκολα θα αναπληρωθεί. Άφησε ένα μεγάλο κενό. Ήταν μια κυψέλη ο Γιώργος, μια κυψέλη που μπορούσε να συλλέξει ανθρώπους, είδη μουσικής, να φιλοξενήσει, να τους αγκαλιάσει, να τους βοηθήσει, να τους δώσει το εναρκτήριο σκίρτημα. Θεωρώ ότι στην πόλη αυτή άφησε μεγάλο στίγμα. Έχω να πω ότι μόνο του οφείλουμε αυτού του ανθρώπου”, τόνισε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και εμφανώς συγκινημένος συνέχισε:

“Ο Γιώργος είχε και κάτι άλλο, προσπαθούσε να εξαγνίσει όλα τα μουσικά είδη. Ήθελε να κάνει καλό ήχο και σ’ ένα εμπορικό ας το πούμε είδος τραγουδιών, να υπάρχει αξιοπρέπεια. Δεν λειτουργούσε ταξικά και αυτό ήταν μέρος της γενναιοδωρίας του και μέρος του χαρακτήρα του, αγκάλιαζε τους πάντες. Είχε κάνει χώρο για πρόβες, νέα παιδιά. Τον ενδιέφερε οι άνθρωποι μέσα από τη μουσική να ταξιδεύουν, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να αφήνουν αποτύπωμα και ήθελε σε αυτό το αποτύπωμα να έχει ρόλο και λόγο. Και πολλές φορές είχε άποψη για τη μουσική, πώς πρέπει να παίζεται και για την ενορχήστρωση, ήταν μουσικός. Ήταν ένας άνθρωπος με σφαιρική αντίληψη. Ήταν ευτυχία για την πόλη η διάρκειά του”.