ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΥΣΙΜΑ… ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΠΡΟΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΝΤΑΥΘΑ!!… «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»… ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ, τα 37 ΕΙΝΑΙ η ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ του ΚΑΥΣΙΜΟΥ και τα 63 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! 

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΜΟΛΙΣ 1,19 ΕΥΡΩ/ΛΙΤΡΟ;

ME ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ;

Ο μέσος όρος που χρειάζεται να οδηγήσει κάποιος για να πάει καθημερινά στις δουλειές του στην Ευρώπη είναι 30 χλμ/ημέρα, τουτέστιν 720χλμ/μήνα με εξαήμερη εργασία. Ας υποθέσουμε ότι ένα αμάξι καταναλώνει 10 λίτρα ανά 100 χλμ. Για 700 χλμ τον μήνα χρειαζόμαστε 70 λίτρα αμόλυβδης! Αυτό στην Ολλανδία στοιχίζει 130,34 ευρώ/μήνα, δηλαδή το 8,13% του κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα η μέση δαπάνη για καύσιμα είναι 119,77 ευρώ/μήνα σε αμόλυβδη, που αντιπροσωπεύει το 18,5% του ακαθάριστου κατώτατου μισθού (650 ευρώ).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΔΙΥΛΙΣΗ, ΧΟΝΔΡΙΚΗ, ΛΙΑΝΙΚΗ), ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 37% ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 63% ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ΕΦΚ) ΚΑΙ ΦΠΑ 24%. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ, ΤΑ 37 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 63 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΕΙ. ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Το κράτος πρέπει άμεσα να μειώσει στο μισό τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ των καυσίμων, από 24% να εκπέσει στο ίδιο ποσοστό με αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή στο 6%. Αυτό θα σημάνει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μια πτώση της τιμής των καυσίμων κατά 40% με 50% το λίτρο. Παράλληλα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι τρεις κλάδοι (διύλιση, χονδρική και λιανική) θα μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά κέρδους τους μέχρι 0,5% ετησίως. Η Αγορά Καυσίμων συμφωνεί και το ζητάει από χρόνια!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ARTHUR LAFFER, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΥΘΗΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.