ΚΑΙΡΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ – ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ στη ΧΩΡΑ με ΒΡΟΧΕΣ και ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες, καθώς ψυχρό μέτωπο αναμένεται να διασχίσει τη χώρα μας από τις βραδινές της Τετάρτης και έχοντας κατεύθυνση από τον βορρά προς τον νότο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/9) το ψυχρό μέτωπο που θα πλήξει τη χώρα μας θα φέρει βροχές και καταιγίδες αρκετά έντονες σε μερικές περιοχές.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Τα έντονα καιρικά που θα πλήξουν τη χώρα μας και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης 23/9, αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι όμως θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, όπως έχει επισημανθεί σε πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.