Η ΞΕΦΤΙΛΑ στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ της!! Η ΠΑΡΑΛΙΑ του ΒΟΛΟΥ, ΔΡΟΜΟΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ…

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Σάββατο πρωί είχαμε τη φαεινή ιδέα να κατεβούμε με τα δυο μας παιδιά στην παραλία του Βόλου.

Ήρεμα θα είναι σκεφτήκαμε, να κάνει πατίνι ο 5χρονος γιος μας, να χαλαρώσει και το βρέφος μακριά από το θόρυβο της πόλης.
Δεν είχαμε προβλέψει όμως, ότι το αυστηρά πεζοδρομημένο τμήμα της, έχει μετατραπεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για κάθε λογής όχημα.
Πέρα από τα φορτηγά ανεφοδιασμού – που είναι και τα μόνα νόμιμα στην προκειμένη περίπτωση – είδαμε να σουλατσάρουν ανέμελοι με τα οχήματά τους, σκαφάτοι που πρέπει σώνει και ντε να φτάσουν εποχούμενοι μέχρι τα πολύτιμα σκάφη τους πριν ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους, επίδοξοι ψαράδες να πηγαινοέρχονται με τα μηχανάκια τους μεταφέροντας καλάμια και απόχες, υπερπολυτελή αυτοκίνητα τουριστών που μόλις είχαν αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής και βρήκαν ανοικτή τη μπάρα.
Οι τελευταίοι, αφού έφταναν ως το Ηρώο και διαπίστωναν πως δεν είχαν έξοδο διαφυγής, έκαναν ωραιότατη αναστροφή γύρω από το φοίνικα έμπροσθεν του Πανεπιστημίου και παρήλασαν για δεύτερη φορά!
Το αποκορύφωμα όλης αυτής της μηχανοκίνητης τρέλας στην όμορφη παραλία μας, ήταν ο απαράδεκτος οδηγός του βυτιοφόρου που ανεφοδιάζει με καύσιμα το πλοίο – καφετέρια.
Διέσχισε κατά μήκος όλη την παραλιακή οδό με τόση μεγάλη ταχύτητα, που αγανακτισμένοι κουνούσαμε χέρια – πόδια να ελαττώσει ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα άλλος επαγγελματίας οδηγός κινούμενος στην αντίθετη κατεύθυνση, ήταν απασχολημένος να βλέπει το κινητό του.
Να σημειωθεί, ότι καλέσαμε το Λιμεναρχείο να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά μας «καθησύχασαν» ότι νομίμως βρίσκονταν αυτά τα οχήματα στην παραλία, διότι ήταν ώρα ανεφοδιασμού.
Κατά τα άλλα, στο δίωρο που παραμείναμε στο σημείο, στα τόσα οχήματα που πέρασαν από μπροστά μας, κανένα δεν ήταν του λιμενικού σώματος.
Ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον, ότι πρωινή ώρα δεν ισχύει η πεζοδρόμηση, να μη ξαναπάμε τα παιδιά μας και παίζουμε τη ζωή τους κορώνα – γράμματα.
Υ.Γ. Σας παραθέτω φωτογραφία της παραλίας του Βόλου που λήφθηκε στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 28/8.