Η Ιαπωνία θα δωρίσει 60 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε χώρες που έχουν ανάγκη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 13:45

Η Ιαπωνία θα διπλασιάσει σε περίπου 60 εκατομμύρια τις δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 που θα δωρίσει σε χώρες που έχουν ανάγκη, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, σε σύνοδο κορυφής που έγινε διαδικτυακά ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Προηγουμένως η Ιαπωνία είχε συμφωνήσει να χορηγήσει 30 εκατομμύρια δόσεις και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρόγραμμα COVAX, το οποίο επιβλέπει η συμμαχία GAVI και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η Ιαπωνία έχει χορηγήσει περίπου 23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID σε διάφορες χώρες και περιοχές στον κόσμο, με την παροχή αυτή εμβολίων να είναι η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως μέχρι στιγμής», σημείωσε ο Σούγκα.

Το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών της Ιαπωνίας σε εμβόλια έχει γίνει ωστόσο μέχρι στιγμής μέσω διμερών συμφωνιών με γειτονικές ασιατικές χώρες, εκτός του προγράμματος COVAX.

Η Ιαπωνία παραχωρεί το μεγαλύτερο μέρος του εγχώριας παραγωγής αποθέματός της του εμβολίου της AstraZeneca Plc.

Η χώρα έχει στηριχθεί κυρίως σε εισαγόμενα εμβόλια τύπου mRNA της Pfizer Inc και της Moderna Inc στην εμβολιαστική της εκστρατεία κατά την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 55% του πληθυσμού της.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 13:45


Zougla.gr