ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ οι ΦΡΕΓΑΤΕΣ και οι ΚΟΡΒΕΤΕΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ “ΘΗΣΑΥΡΟΣ” που ΦΕΡΝΕΙ από το ΠΑΡΙΣΙ ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δόγμα αμυντικής συνδρομής!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει από το ταξίδι στη Γαλλία και την συνάντηση με τον Πρόεδρο Μακρόν με….σουβενίρ τριών γαλλικών φρεγατών FDI-HN και τριών Κορβετών Gowind 

Κι ενώ το πρόγραμμα τω δύο ηγετών θα ξεκινήσει οσονούπω μαζί με φρεγάτες και κορβέτες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φέρει πίσω από το Παρίσι μια πολύ σημαντικότερη δέσμευση.

Την απόλυτη συμμαχία -και στρατιωτική- με την Γαλλία που υποδηλώνει πως σε περίπτωση επίθεσης στο ένα κράτος τα υπόλοιπα παρεμβαίνουν σε συνδρομή του.

Αυτό άλλωστε ορίζεται και από τον Σύνδεσμο των Γαλλόφωνων χωρών, στον οποίο ενέταξε την Ελλάδα το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή.

Μάλιστα στο περιθώριο της αντίστοιχης Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ εκείνη την χρονιά ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση των Γαλλόφωνων χωρών.

Αυτό το δόγμα αμυντικής συνδρομής θα ομοιάζει με το αντίστοιχο της Τουρκίας με το Αζερμπαιτζάν για παράδειγμα και καθιστά την χώρα μας ισχυρότατη, ενώ προκαλεί εγκεφαλικά στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Στο πεδίο των αμυντικών εξοπλισμών, πλέον των 18+6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, πάμε για την απόκτηση υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, στρατηγικών πυρομαχικών Scalp Naval, καθώς και η αναβάθμιση υφιστάμενων μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου.

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

ΠΗΓΗ