ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ: 85η ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΝΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ)

Δεκαετίες τώρα είθισται το μπαλκόνι της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης να χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς μας αστέρες ως το μέγιστο ανταγωνιστικό βήμα της πολιτικής ψευδολογίας.

Αριστούχοι μαθητές των σχολών Μακιαβέλι, άριστοι θεατρίνοι συναγωνίζονται λυσσαλέα κάθε χρόνο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ψευδολογίας.
Ο λαός ασφαλώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, εμποτισμένος με την… ανοησία της αγέλης πείθεται εύκολα και ευκολότερα ξεχνά δίνεται έτσι σαν μασημένη τροφή στους πολιτικούς απατεώνες ώστε να τον δουλεύουν ψιλό γαζί και να τον εξαπατούν σε μόνιμη βάση, τουτέστιν οδηγείται οικειοθελώς ως πρόβατο επί σφαγή στους πολιτικούς χασάπηδες.
Ο λαός μυημένος χρόνια και χρονάκια στο ψέμα (έμαθε ξυπόλητος και δεν μπορεί με παπούτσια) τους ανταμείβει με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα, τους θαυμάζει, τους στηρίζει, τους  ψηφίζει και την επόμενη μέρα αναρωτιέται τι έχουν τα έρμα και ψοφούν.
Αν συλλέξουμε τις κατά καιρούς εξαγγελθείσες δεσμεύσεις τους προς τον λαό τότε  η μύτη του Πινόκιου θα περιστραφεί γύρω από την γη πάνω από 100 φορές.
Πέτυχαν οι μπαγαπόντηδες να καθιερώσουν το ψέμα ως προστατευόμενο προϊόν Εθνικής προέλευσης! για αυτό δεν υπάρχει νόμος ούτε προβλέπεται από το σύνταγμα καταδίκη του πολιτικού ψεύδους και έκπτωση από το πολιτικό τους αξίωμα, τουναντίον επιβραβεύεται κιόλας!
Από αυτό το μπαλκόνι της διεθνούς εκθέσεως πολιτικής ψευδολογίας της Θεσσαλονίκης παρήλασαν ψευδολόγοι ολκής πανάξιοι του παγκόσμιου χρυσού μεταλλίου για τους οποίους η πατρίδα μας νιώθει περήφανη και τους χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ώστε η Ελλάδα μας να φτάσει στη σημερινή της περίοπτη θέση της κακομοιριάς της φτωχοποίησης και τον επερχόμενο οσονούπω αφανισμό της.
Ποιούς να πρωτοθυμηθεί λοιπόν κανείς τις οικογένειες κληρονομικής Δημοκρατίας των Καραμανλήδων, των Παπανδρέηδων, των Μητσοτάκηδων, τον  γίγαντα Σημίτη, τον Σαμαρά, όλοι τους λελούδια της Μονεμβασιάς.
Ο Αλέξης Τσίπρας όμως ξεχωρίζει είναι εκτός συναγωνισμού, μεγάλο ταλέντο είναι το 10 το καλό, είναι ο Μέσι του ψεύδους, είναι ανεπανάληπτο παγκόσμιο φαινόμενο πάσχων εκ γενετής από Αλτσχάιμερ της αλήθειας.
Από αυτό το μπαλκόνι ακούστηκαν τα μεγαλύτερα ψέματα, ψέματα με το τσουβάλι βασική τροφή σανό για τον λαό γιατί “οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό” Αδόλφος Χίτλερ.
Εδώ πρωτοακούστηκε έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ εννοώντας ασφαλώς μέσα εσαεί, εδώ πρωτοακούστηκε, ο λαός  δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, αλλά πολύ εύκολα ξεχνά ποιοί του πήραν τα βρακιά.
Εδώ πλέχτηκαν το δίχτυ και το πλέγμα κοινωνικής προστασίας πιάνοντας τον λαό  στα δίχτυα τους!
Εδώ πρωτοακούστηκε ” το βούτυρο ή κανόνια” όπου στην πράξη το βούτυρο έγινε ξινόγαλα για τον λαό.
Εδώ δόθηκαν αυξήσεις με το τσουβάλι οι οποίες έχουν την μαγική ιδιότητα να μειώνουν τους μισθούς  και τις συντάξεις.
Εδώ διδάχτηκαν μαθηματικές εξισώσεις Αϊνστάιν 0 + 0 = 14, εδώ κτίστηκαν χιλιάδες γιοφύρια εδώ μας έταξαν ότι θα μας κάνουν και παιδιά οι πολιτικοί μας “άνδρες” αλλά μας προέκυψαν σύμφωνα συμβίωσης.
Εδώ αναγγέλθηκαν “τα περήφανα γηρατειά” και μας προέκυψαν μονίμως τα κακόμοιρα γηρατειά.
Εδώ αναγγέλθηκαν τα περίφημα προγράμματα Θεσσαλονίκης που έγιναν ο τάφος μας, εδώ πρωτοακούσθηκε ” κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” εννοώντας ασφαλώς στην πράξη κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη!
Εδώ πρωτοακούστηκε “λεφτά υπάρχουν” εννοώντας τα Βαλάντια της Ελβετίας, εδώ σκίσθηκαν μνημόνια και κουρελιάσθηκε ο ΕΝΦΙΑ, εδώ ειπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ψέματα.
Συμπέρασμα ακαταλαβίστικο για τον απλό λαό, ότι δεξιοί κεντρώοι, σοσιαλιστές, αριστεροί έχουν κοινό ιδεολογικό πολιτικό σύνδεσμο το ψέμα!
Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς Ω! Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα.
Βελεστίνο Σεπτέμβρης 2021 
Γιάννης Γεροκώστας