Ένας νεκρός σε βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής των Ταλιμπάν


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 13:28

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα, Σάββατο και επτά άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν και η οποία είχε στόχο αυτοκινητοπομπή των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της Νανγκαρχάρ, στις 8:00 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πηγή από το περιφερειακό νοσοκομείο της Νανγκαρχάρ επεσήμανε ότι ένας μαχητής των Ταλιμπάν σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις άμαχοι. Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την έκρηξη προκάλεσε βόμβα που ήταν τοποθετημένη στον δρόμο και πυροδοτήθηκε όταν περνούσε από το σημείο αυτοκινητοπομπή των Ταλιμπάν.

Οι στοχευμένοι φόνοι και οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην επαρχία Νανγκαρχάρ, που κάποτε ήταν προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, από τότε που οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Αφγανιστάν στα μέσα Αυγούστου.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από τις πρόσφατες επιθέσεις. Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι η τρομοκρατική οργάνωση του ΙΚ δεν αποτελεί απειλή για το Αφγανιστάν και τόνισε ότι το ισλαμιστικό κίνημα είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 13:28


Zougla.gr