ΠΡΟΣΟΧΗ – Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ στις Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ – ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σε ΔΑΣΗ και ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στην Κατηγορία Κινδύνου 4, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05-08-2021, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κας Κολυνδρίνη Δωροθέας, το οποίο επικαιροποιούμε και σήμερα Παρασκευή 06-08-2021, με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό) για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Θα γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας των νησιών των Β. Σποράδων της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων για αύριο Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 και θα πρέπει να γίνει αντίστοιχα και από τους Δήμους (βάση νέας εγκυκλίου της ΓΓΠΠ).

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.