ΚΑΙ ΟΜΩΣ… Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΣΕ τις Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ: ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ στο «CHAMPION JET 1» – ΓΕΜΙΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ και ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ και ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

9.500 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 18.000

«Ούτε…καρφίτσα δεν πέφτει» στο ταχύπλοο οχηματαγωγό που δρομολόγησε από τις 18/6 η SeaJets προκειμένου να συνδέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων. Οι αριθμοί των μετακινήσεων επιβεβαιώνουν τη μεγάλη πληρότητα των τελευταίων εβδομάδων και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας Χάρης Καραχαρίσης “Ιούνιο και Ιούλιο ταξίδεψαν για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο 9.500 επιβάτες συνολικά, ενώ μέχρι τις 25/8 ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά τις 18.000».

Σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση από τις 18/6 και για όλο τον Ιούνιο, το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet της SeaJets, χωρητικότητας 650 ατόμων-βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της covid-19-, μετέφερε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τα νησιά των Σποράδων 2.500 άτομα και 300 δίκυκλα και επιβατικά οχήματα, ενώ τον Ιούλιο οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 7.000 και 900.

Διευκρινίζοντας δε ότι το τελευταίο 20ήμερο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-νησιά των Σποράδων εκτελείται από το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Champion Jet, χωρητικότητας 750 ατόμων, ο κ. Καραχαρίσης τόνισε ότι “ λόγω και του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται το δρομολόγιο Ιούλιο και Αύγουστο εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο), από τρεις τον Ιούνιο” ενώ ευχήθηκε «να εδραιωθεί η επιδοτούμενη αυτή γραμμή και να εκτελείται κάθε χρόνο για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες”.

Υπογραμμίζεται ότι τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, με τρία εβδομαδιαία από τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται από τη Θεσσαλονίκη στη Σκιάθο σε περίπου τρεις ώρες και 15 λεπτά, σε τέσσερις ώρες στη Σκόπελο και σε τέσσερις ώρες και 25 λεπτά στην Αλόννησο.