Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Κεφαλονιά


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, 07:48

Πολύ δύσκολη νύχτα πέρασε η Κεφαλονιά λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει το νησί από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η φωτιά καίει σε επτά εστίες το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Μάλιστα με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και πάλι τα εναέρια μέσα. 

Εκτός από το Καπανδρίτι και την Αγία Ειρήνη έχουν εκκενωθεί και άλλα χωριά. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι,  Πάστρας και της περιοχής Κολαίτη, μετά από απόφαση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, για την προστασία των κατοίκων.

Παράλληλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός και τους συνέστησαν να μείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών χαρακτηρίζοντας παράλληλα εξαιρετικά επείγουσα την κατάσταση.

Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αποπνικτική με πυκνούς καπνούς να έχουν σκεπάσει τον ουρανό του νησιού.

 Η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, 07:56


Zougla.gr