ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ το ΒΑΡΥ ΣΗΠΤΙΚΟ ΣΟΚ – «ΜΑΧΗ» των ΓΙΑΤΡΩΝ για να ΣΩΘΕΙ η ΖΩΗ του

Βαρύ σηπτικό σοκ υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, και κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υγεία του…

Από το απόγευμα της Τετάρτης (16.06) η υγεία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών από τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο Ηγούμενος παρουσίασε χειρότερη κλινική εικόνα και αυτή αντιμετωπίστηκε με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, δίνουν μάχη για να τον επαναφέρουν και να τον διατηρήσουν στη ζωή. Το έργο τους, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Γέροντας υπέστη βαρύ σηπτικό σοκ και οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ο Γέροντας Εφραίμ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου, όταν μεταφέρθηκε εκεί από το Άγιο Όρος με αεροδιακομιδή, ενώ στις 4 Ιουνίου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου.

Οι ώρες που περνούν είναι κρίσιμες για τον πνευματικό πατέρα χιλιάδων Ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο…