Το ηλεκτρικό Mercury της δεκαετίας του 1940 με μπαταρίες Tesla


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, 20:03

Η μανία των μετατροπών παλιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν V8 κινητήρα!του πλανήτη. Ακόμα και πολύ σπάνια ή πολύ παλιά μοντέλα δεν ξεφεύγουν από τους λάτρεις των μετατροπών οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργούν κοσμήματα.

Εκείνο που μας τράβηξε την προσοχή είναι ένα εκπληκτικό Mercury Coupe του 1949 το οποίο έπεσε στα χέρια της Icon. Πρόκειται για ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο σήμα κατατεθέν μιας άλλης εποχής όπου το αμερικανικό όνειρο ήταν ακόμα ζωντανό. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη μετατροπή ήταν πως η αρχική μορφή του Mercury δεν άλλαξε καθόλου. Ακόμα και το χρώμα του αυτοκινήτου παρέμεινε ίδιο, ενώ στο εσωτερικό είναι σαν να μπαίνεις στο γνήσιο Mercury.

Εκπληκτική διάταξη στις μπαταρίες που θυμίζουν τον αρχικό V8 του μοντέλου.

Ακόμα και οι σκουριές στο καπό έχουν μείνει απείραχτες

Όλο το υπόλοιπο πακέτο όμως έχει βελτιωθεί και μάλιστα σημαντικά. Βασικό στοιχείο της μετατροπής ήταν η επιλογή του ηλεκτροκινητήρα. Όχι, ένας αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετήθηκαν στο κέντρο του αυτοκινήτου έχοντας συνολική απόδοση 400 ίππους. Οι μπαταρίες προέρχονται από το Tesla Model S και χαρίζουν αυτονομία κοντά στα 300 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει δύο επιλογές φόρτισης με πρίζα για ταχυφορτιστή της Tesla και μια πρίζα της Chademo.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε κλιματισμό και έξι θέσεις επιβατών.

Η κατασκευή είναι πολύ ισχυρή για να αντέξει τους 400 ίππους

Εντελώς επανασχεδιασμένο είναι το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα του αυτοκινήτου για να μπορέσει να Οι ηλεκτροκινητήρες έχουν τοποθετηθεί στο κεντρικό τούνελ του αυτοκινήτουανταπεξέλθει στην αυξημένη ισχύ. Διπλά ψαλίδια στις αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

Η μετάδοση είναι χειροποίητη από ανθρακονήματα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και εξαρτήματα από το Dana 60 (extreme 4X4 όχημα) για να μεγιστοποιηθεί η αντοχή του πλαισίου. Ίσως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως του αυτοκινήτου είναι η μορφή των μπαταριών οι οποίες έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να θυμίζει V8, τον γνήσιο δηλαδή κινητήρα του Mercury Coupe.

Πανέμορφο κουπέ του οποίου δεν έχει πειραχτεί ο αυθεντικός χρωματισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Toyota ετοιμάζει hypercar με 1.000 ίππους

Ο θρύλος του Opel Manta ζωντανεύει ξανά!

Το θρυλικό Renault 5 ξαναγεννιέται


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, 20:03


Zougla.gr