ΣΥΝΕΒΗ στο ΒΟΛΟ – ΝΕΑΡΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΕΓΙΝΕ… ΚΟΡΙΤΣΙ – ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΚΤΗ η ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου ο νεαρός Βολιώτης που κατέθεσε αίτηση αλλαγής φύλου, είναι πλέον και επίσημα γυναίκα. Είναι η τρίτη ανάλογη απόφαση που εκδίδει μέσα στα τελευταία χρόνια το εν λόγω δικαστήριο.

Η αίτηση του νεαρής πλέον, έγινε τις αρχές του Φλεβάρη του τρέχοντος έτους, ενώ η δικαστική συνεδρίαση  έγινε στις 14 Απριλίου, στο ιδιαίτερο γραφείο των Ειρηνοδικών και η απόφαση εκδόθηκε ένα μήνα μετά περίπου.

Σύμφωνα με την απόφαση, “ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο τρόπος με τον οποίο ο αιτών βίωνε το φύλο του, δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του οι δε επιλογές του ως προς την ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον”.

O αιτών υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά (αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυΐας και ανακατανομή λίπους.

Τέλος το Ειρηνοδικείο αποφάνθηκε  ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και το έννομο συμφέρον του αιτούντος η αίτησή του να γίνει δεκτή και να δοθεί στον αιτούντα το γυναικείο φύλο, ως «θήλυ» ή «κορίτσι» και αποφασίζει το κύριο όνομα και το επώνυμό του θα πρέπει να αποδοθούν στο θηλυκό γένος με διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.