Οι προκλήσεις ασφαλείας και οι τρέχουσες εξελίξεις στο τραπέζι των υπουργών Άμυνας της ΕΕ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 10:37

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και οι προκλήσεις ασφαλείας τέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έγραψε: «Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Ατύπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ όπου συμμετείχα, στη Λισσαβώνα. Στη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο οικοδεσπότης Joao Gomez Cravinho μάς ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις ασφαλείας και τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Υπενθυμίζεται ότι στη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στην Πορτογαλία, χθες Πέμπτη 27 Μαΐου και σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου συμμετέχει και ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συζητούν θέματα σχέσεων της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ αλλά και ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της Ευρω-Αφρικανικής Συνεργασίας για την Ειρήνη και την Ασφάλεια.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 10:38


Zougla.gr