«ΕΦΥΓΕ» η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΩΠΟΤΑ

Θλίψη για την απώλεια της «πρώτης Κυρίας» του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

«Έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι η Μαριγούλα Πώποτα, σύζυγος του αείμνηστου πρώην εκδότη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αλέκου Πώποτα και μητέρα του νυν εκδότη Γιώργου Πώποτα, καθώς επίσης του Κώστα Πώποτα, νομικού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, του Σοφοκλή και της Κατερίνας Πώποτα.

Υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία. Ήταν μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα. Όλοι τη γνώριζαν με το μικρό της όνομα. Είχε συνδεθεί άρρηκτα με την πορεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τον οποίο θεωρούσε «οικογένειά» της.

Ήταν η ψυχή της εφημερίδας. Με τις συμβουλές και τις νουθεσίες της είχε γίνει «ένα» με τους δημοσιογράφους τους οποίους θεωρούσε παιδιά της.

Έτεινε χείρα βοηθείας σε όποιον είχε ανάγκη, ακούραστη και πάντα με το χαμόγελο και έναν καλό λόγο στα χείλη. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος.

Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε ο στυλοβάτης της οικογένειας, όταν τη δεκαετία του ’90 έχασε τον πολυαγαπημένο της σύζυγο Αλέκο, με τον οποίο μοιράστηκαν μια κοινή διαδρομή δεκαετιών.

Η καταγωγή της ήταν από την Καρδίτσα, το γένος Αργυρίου. Μεγάλωσε στο Βόλο, καθώς ο πατέρας της ήταν σταθμάρχης στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε και η ίδια, ως προϊσταμένη, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΣΕ Βόλου.

Στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ επίσης διατέλεσε αρθρογράφος στην Ένωση Συνδικαλιστικού Τύπου. Επίσης διατέλεσε επί χρόνια μέλος του Σοροπτικού Ομίλου Βόλου, αναπτύσσοντας πλούσιο κοινωνικό έργο.

Άφησε την τελευταία της πνοή δίπλα στα παιδιά της, στα εγγόνια και τη δισέγγονή της.

Η οικογένειά της θα της πει το «τελευταίο αντίο» στις 10 αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο.

Οι άνθρωποι του Voliotaki.gr εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.