ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ από τη Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς-υπαίθριους χώρους, που κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ανακοινώνει

την έναρξη του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για το 2021 με την υπόσχεση να ικανοποιήσουμε την ανάγκη των καλλιτεχνών για επικοινωνία αλλά και του κοινού για  ανάσες
ψυχαγωγίας.

Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, ωστόσο, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα με την πλήρη ανακαίνιση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας.

Η ολοκλήρωση του φιλόδοξου προγράμματος παρεμβάσεων είχε ως στόχο την επαναλειτουργία του θεάτρου με σύγχρονες λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές.

Επιπλέον, προχωρήσαμε στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, την αρίθμηση των θέσεων και θέσαμε σε εφαρμογή την νέα κανονιστική απόφαση του Οργανισμού για παραχώρηση χώρων και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Το σύνολο των ενεργειών αυτών μας κάνει να διαβλέπουμε την ανάκαμψη του πολιτισμού στην πόλη μας.

Ελπίζοντας πως η επιδημιολογική καμπύλη που αφορά στην πανδημία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διεξαγωγή των εκδηλώσεων να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για το κοινό και τους συντελεστές.

Το πρόγραμμα των ποικίλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες αλλά και συναυλίες με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, είναι ήδη έτοιμο στο σύνολο του και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, δίνοντας τον τόνο για την επανέναρξη της λειτουργίας των χώρων πολιτισμού, που θα υποδεχτούν το κοινό με μάσκες και αποστάσεις, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην παραμείνει άνυδρο πολιτιστικά.