ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΝΟ στους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ! ΓΙΑ τους ΑΛΛΟΥΣ… ΘΑ ΔΟΥΜΕ – Ο ΑΔΩΝΙΣ “ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ” την ΕΛΛΑΔΑ της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ – Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΡΓΗ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, προανήγγειλε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου, τονίζοντας ωστόσο πως σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί ενώ την ίδια στιγμή προέβη σε μια δήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αστεία.

Έτσι και την ίδια στιγμή που ο κόσμος, οι επιχειρηματίες αλλά και τα κρατικά ταμεία περιμένουν τον όποιον τουρισμό ο υπουργός… ανάπτυξης δηλώνει ότι όσοι τουρίστες θα έρθουν θα βγαίνουν να διασκεδάσουν μέχρι τις 24:00 το βράδυ γιατί μετά θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας! Τελικά μάλλον ποντάρουν στους ηλικιωμένους τουρίστες.

Έκτος και αν οι περιορισμοί θα ισχύσουν μόνο για τους Έλληνες ώστε να έχουν και περισσότερη “άνεση” οι ξένοι τουρίστες να απολαμβάνουν την νυχτερινή ζωή.

Έκτακτη ενίσχυση για τα γυμναστήρια

Παράλληλα, ο ίδιος προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση. Θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα» είπε.

Ξεκαθάρισε πως «θα χρειαστεί self test», εννοώντας προφανώς τους εργαζομένους, ενώ σημείωσε πως εντός αυτών των χώρων δε φοράμε μάσκα και εισπνέουμε και εκπνέουμε με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης.

Ο ίδιος επεσήμανε, δε, πως υπάρχει πρόβλεψη για συνέχιση της ενίσχυσης κλάδων και μετά το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων.

 Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις γάμων και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δεξιώσεις γάμων, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να επιτραπούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως και στα γυμναστήρια, επεσήμανε πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ερωτώμενος για την απαγόρευση κυκλοφορίας, ξεκαθάρισε πως με το άνοιγμα του τουρισμού θα πάει από τις 23:00 στις 24:00.