Δ.ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ για ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ LOCKDOWN: «ΣΑΝ να ΕΙΣΑΙ στη ΦΥΛΑΚΗ επί ΧΟΥΝΤΑΣ» – «ΜΟΥΓΚΗ» ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΛΛΑ με SMS από ΣΗΜΕΡΑ

Τον κορωνοϊό και το lockdown σχολίασε ο Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρομοίασε την πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown με φυλακή της Χούντας στην οποία ο χώρος κίνησης μικραίνει και ο χρόνος μεγαλώνει.

Όπως είπε, το ίδιο είχε βιώσει και νέος στη Xούντα όταν βρέθηκε κι εκείνος σε κελί.

«Αυτό το είχα ζήσει όταν ήμουν νέος και βρέθηκα κι εγώ σε κελί τότε λόγω χούντας. Όταν μικραίνει ο χώρος της κίνησης, μεγαλώνει πάρα πολύ ο χρόνος, δηλαδή δεν περνάει η ώρα. Κάτι πρέπει να κάνεις, να βγεις μια βόλτα, -όταν ήμασταν στη φυλακή στον αυλόγυρο έστω. Κόβεις δηλαδή το χρόνο σε μικρά – μικρά κομμάτια και ακολουθείς ένα πρόγραμμα κάθε μέρα. Αυτό είναι το μυστικό», είπε ο κ. Σαββόπουλος.

Καθώς γίνονται σταδιακά βήματα προς την ελευθερία ο τραγουδοποιός τόνισε ότι η ελευθερία είναι «κουστουμάκι» με την ευθύνη. «Αυτό δεν το ξεχνάμε. Όπως η ευθύνη από μόνη της είναι κάτι αφόρητο και βαρύ, έτσι και η ελευθερία σκέτη είναι ένας χαβαλές» σημείωσε.

Στο μεταξύ σήμερα η κυβέρνηση επιτρέπει να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική, με SMS  να στέλνουν οι πελάτες για να πιούν ένα καφέ (για «παιδαγωγικούς λόγους», όπως δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Γεραπετρίτης και θύμισε την εποχή της 21ης Απριλίου), με περιορισμούς στην χωρητικότητα, με μάσκες και αποστάσεις, είτε είναι κάποιοι εμβολιασμένοι, είτε όχι και όλα αυτά μέχρι τις 22.45 το βράδυ!  

Το SMS για να πιείτε καφέ ή μια πορτοκαλάδα ή να φάνε, θα πρέπει να το στέλνετε στο 13033 με τον κωδικό 6. Όλα αυτά «για το καλό μας». Και την «αγωγή μας ως παιδιών» μας.