ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π.ΦΑΣΟΥΛΑ σε Σ.ΜΑΡΤΣΟΥΛΙΟΝΙΣ: «ΟΙ ΗΤΤΕΣ της ΕΣΣΔ από την ΕΛΛΑΔΑ σου ΑΦΗΣΑΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ»! «ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ και ΤΟΣΗ MΙΚΡΟΨΥΧΙΑ»

Απάντησε ο Παναγιώτης Φασούλας στον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις

Στους ισχυρισμούς του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας της αποστολής της ΕΣΣΔ από Έλληνες πριν από τον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987 απάντησε Παναγιώτης Φασούλας. 

Ο βετεράνος Λιθουανός γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανία όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας δεν τα δέχτηκε!

Σε κάθε περίπτωση, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα…».

Έτσι, λοιπόν ο βετεράνος διεθνής σέντερ και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ προχώρησε σε προσωπική δήλωση, απαντώντας στον Μαρτσουλιόνις: 

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας»