ΦΡΟΝΤΙΔΑ σε 100 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ από τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, που ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ στο ΚΑΛΕΣΜΑ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

«Το διήμερο 10-11 Απριλίου 2021 διεξήχθη στο Δήμο Αλμυρού εθελοντική δράση που περιελάμβανε τη συνολική διαχείριση 100 αδέσποτων σκύλων στο οικόπεδο του κ. Χριστέλλου Αγαπητού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

«Η διαχείριση αφορούσε την στείρωση, τον εμβολιασμό, τη σήμανση και καταγραφή των σκύλων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μητρώου ζώων και τη μαζική προώθηση υιοθεσιών.

Ύστερα από επιστολή που λάβαμε από το Δήμο Αλμυρού όπου ζητήθηκε η συμβολή του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ανταποκριθήκαμε άμεσα και επικοινωνήσαμε με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος ώστε και αυτή με τη σειρά της να συμβάλλει σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλμυρού κύριο Αναστάσιο Δεληζήση και τον πρόεδρο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος κύριο Μπάτσα Ιωάννη, συντονίσαμε τη διαδικασία και η δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αλμυρού, τα μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, τους κτηνιάτρους Γερογιάκομο Νικόλαο και Διαμαντή Ηλία που διέθεσαν τα κτηνιατρεία τους για τη διεξαγωγή της δράσης καθώς και τους εθελοντές στο καταφύγιο για την άριστη συνεργασία.

Ως Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναγνωρίζουμε την έκταση του προβλήματος των αδεσπότων που υφίσταται στο σύνολο των δήμων του νομού μας και είμαστε παρόντες εφόσον μας ζητηθεί ώστε να συνεισφέρουμε στον περιορισμό του προβλήματος.

Ευελπιστούμε σε παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία και με άλλους δήμους στο μέλλον».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Παύλος Σταμόπουλος

Η Γραμματέας Άννα Δεληγιάννη