ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ για τον ΘΑΝΑΤΟ του 76ΧΡΟΝΟΥ: “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ οι ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

Ο πρώην διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος, στηλιτεύει την κυβερνητική διαχείριση όσον αφορά το ΕΣΥ εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, με αφορμή το περιστατικό του θανάτου 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή εκτός ΜΕΘ, λόγω αποσύνδεσης της αναπνευστικής υποστήριξης από 60χρονο.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή το εν λόγω περιστατικό πως: «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατιτικός», τονίζοντας μάλιστα πως εάν ο ασθενής βρισκόταν σε κλίνη ΜΕΘ «θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας».

Από τα «πυρά» του Θύμιου Γεωργόπουλου δεν ξέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η ύπαρξη διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ οφείλεται σε αποφάσεις των γιατρών, σημειώνοντας ότι σήμερα στον «Ερυθρό Σταυρό» βρίσκονται 9 ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες non Covid και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15», υπογραμμίζοντας ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 67 κενές κλίνες διότι «δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει», αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στη στελέχωση του νοσοκομείου.

Πρόσθεσε δε ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 13 παθολόγοι για 15 νοσηλευτικά τμήματα, ενώ πρόσφατα είχε αναλάβει την επιτήρηση εφημερίδας επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης.