ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ;;; ΚΑΤΕΘΕΣΕ στη ΓΑΔΑ ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ-«ΚΛΕΙΔΙ» που ΜΙΛΗΣΕ για ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο μάρτυρας-«κλειδί» της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για τον άνθρωπο που την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέφερε ότι είδε έναν άγνωστο να χτυπάει τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο στην Ερέτρια.

Ο μάρτυρας φέρεται αρχικά να μην επιθυμούσε να δώσει κατάθεση στην προανακριτική αρχή της Χαλκίδας, αλλά τελικά προσήλθε αυτοβούλως στη Δίωξη Ανθρωποκτονιών όπου και έδωσε κατάθεση, η οποία και θα διαβιβαστεί εκ νέου στο Λιμενικό.

Στην αρχική ένορκη κατάθεσή του στο Λιμενικό, ο εν λόγω μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και ότι την ώρα του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη δεν βρισκόταν στην Ερέτρια αλλά στη Χαλκίδα.

Οταν σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε από τους λιμενικούς εάν φοβάται ή απειλείται με αποτέλεσμα να τροποποιεί τους ισχυρισμούς του (σε σχέση με όσα ανέφερε στην εκπομπή) απάντησε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται ή να απειλείται και μάλιστα υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που έδωσε τη συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Βαλυράκη είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στην Εισαγγελία Χαλκίδας, με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο, δια του οποίου ζητούσε να αναλάβει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα, κάνει λόγο για δολοφονία.