ΕΛ.ΑΣ: AΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΣΩ από τα «ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΥ» στην ΑΤΤΙΚΗ

Να προκαλέσουν επεισόδια και να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση στις πλατείες των κορωνοπάρτυ επιθυμούν αναρχικοί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, για αυτό και όπως επισημαίνουν «τραβούν στα άκρα τέτοιου είδους συγκεντρώσεις όπως αυτές που καταγράφονται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου».

Στην περίπτωση αυτή μάλιστα που έχει προκαλέσει αίσθηση η συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με DJ, αξιωματικοί της ασφάλειας αναζητούν τους διοργανωτές προκειμένου να τους συλλάβουν και με αυτόν τον τρόπο να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον άλλου κορωνοπάρτυ στη περιοχή.

Στελέχη της ασφάλειας και κάτοικοι της περιοχής, μιλούν για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των ατόμων που διοργανώνουν το συγκεκριμένο κορωνοπάρτυ που καλούν ακόμη και με αφίσες τον κόσμο να «ξεσηκωθεί» και να πάρει «την ζωή του πίσω», αντιδρώντας στους περιορισμούς που επιβάλει η κυβέρνηση λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Μάλιστα οι  συμμετέχοντες σε ένα μεγάλο μέρος τους,  φέρονται, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, να είναι  άτομα του αναρχικού χώρου από στέκια των Εξαρχείων και του Παγκρατίου, ενώ οι διοργανωτές εκτιμάται πως είναι άτομα του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με στέκι στην Κυψέλη.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν  να συμβιώσουν με τις ξέφρενες καταστάσεις των τελευταίων ημερών και ζητούν την παρουσία της αστυνομίας, άλλωστε αν δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ να εφαρμόσει τον νόμο, ποιος θα το κάνει, αναρωτιούνται.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να ενεργήσει σε αυτές τις συνθήκες, καθώς υπάρχουν φόβοι για επανάληψη των σοβαρών επεισοδίων της Νέας Σμύρνης σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης στην περιοχή κατά την διάρκεια κορωνοπάρτυ.