«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» τον Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ το ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ το ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ Μ.ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ: ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Το Μαξίμου ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την επαναξιολόγηση της λίστας αστυνομικής προστασίας όλων των δημοσίων και μη προσώπων, μετά τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση του Μ.Φουρθιώτη

Το φιάσκο της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη με τον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να… διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα σε λίγα 24ωρα οδηγεί το Μαξίμου στο να λάβει μέτρα ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπο με ένα ακόμη σκάνδαλο. 

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει «κυβερνητική παρέμβαση» με το Μαξίμου να ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε πρόσωπα για τη φύλαξή τους, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΑΣ, και το φιάσκο που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ ζητήθηκε να καταρτιστεί «κατάλογος» με τα πρόσωπα που φυλάσσονται, καθώς και για τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξή τους, προσωπικό και οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στις 24 Μαρτίου, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περισσότερους από δέκα αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. 

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε τότε η λιτή ανακοίνωση.

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, και υπό το βάρος δημοσιευμάτων αλλά και της σύλληψης φωτορεπόρτερ που επιχείρησε να φωτογραφήσει τα οχήματα της φρουράς του παρουσιαστή, το Αρχηγείο της αστυνομίας διέρρευσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την εντολή του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί φρουρά στον Μ. Φουρθιώτη, επιβεβαιώνοντας έτσι πως πράγματι φυλασσόταν από αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις διά στόματος του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πληροφορίες για 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα οχήματα.