ΗΧΗΤΙΚΟ – ΑΚΟΥΣΤΕ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ για τα ΕΜΒΟΛΙΑ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ μέσα από το MARCONI 96,1 και την ΕΚΠΟΜΠΗ του Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ

Ακούστε το μήνυμα του διακεκριμένου Βολιώτη επιστήμονα

Το δικό του μήνυμα για τα εμβόλια προς τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες, έστειλε ο διακεκριμένος Βολιώτης επιστήμονας, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Δ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, Dr. Δημήτριος Ηλιόπουλος, μιλώντας το πρωινό της Παρασκευής στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη.

“Νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την οικονομία, την ανθρώπινη δραστηριότητα και την μείωση των κρουσμάτων, των θανάτων, των διασωληνωμένων, γενικά της πανδημίας. Δύσκολη εξίσωση. Όμως μπορούμε να το πετύχουμε με ορισμένα απλά πράγματα” είπε ο κ. Ηλιόπουλος και εξήγησε:

“Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρουμε πώς μεταδίδεται αυτός ο ιός, που είναι με την μετάλλαξή του πολύ μεταδοτικός, η βρετανική μετάλλαξη. Μεταδίδεται όπως η γρίπη, το κρυολόγημα, αερογενώς, δηλαδή με σταγονίδια. Άρα τί πρέπει να κάνουμε, να κλείσουμε αυτές τις επικοινωνίες με τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάσκα παντού, μάσκα παντού, είναι πολύ σημαντικό όλοι οι συμπολίτες μας να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους μας. Το δεύτερο, όλοι να κάνουμε το εμβόλιο. Και επειδή έγινε θόρυβος με το εμβόλιο της AstraZeneca, να μην φοβούνται. Αυτό που παρουσιάστηκε είναι ελάχιστο. Να μην φοβάται κανένας. Βλέπετε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πια, λένε ότι άφοβα, ακίνδυνα, μπορούμε να κάνουμε και αυτό, όπως και της Pfizer. Θα πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε τον συγχρωτισμό, δηλαδή να μην είμαστε σε κλειστούς χώρους πολλοί μαζί. Και όσο μπορούμε να μειώσουμε τις επαφές τις μαζικές. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα. Μάσκα, εμβόλιο, πλύσιμο στα χέρια συχνό, καθαριότητα και επειδή είναι αερογενής, να ανοίγουμε τα παράθυρα τώρα που ο καιρός ανοίγει. Να είμαστε σε απόσταση”.

Ερωτηθείς αναφορά με αυτούς που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο, ο κ. Ηλιόπουλος είπε: “Αυτός που θα εμβολιαστεί, αυτό το οποίο παρέχει το εμβόλιο, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι, αν νοσήσει, η νόσηση είναι πάρα πολύ ήπία. Και αυτό που είναι σημαντικό είναι να ξέρει ότι μπορεί να φέρει τον ιό και να τον μεταδώσει, αλλά η νόσησή του είναι πάρα πολύ ήπια. Πρέπει να συνεχίσει να φοράει τη μάσκα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να κόψουμε τις επικοινωνιές του ιού με τον ανθρώπινο οργανισμό των συνανθρώπων μας και του εαυτού μας. Και για να καταλάβουν και να πειστούν οι φίλοι ακροατές, δεν έχετε δει πόσο μειωμένη είναι αυτή την περίοδο η εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης και κρυολογήματος, από την μάσκα; Ακούω από τους παθολόγους που τυραννιόντουσαν αυτές τις περιόδους με γρίπες και κρυολογήματα, δεν υπάρχουν, γιατί έχει μειωθεί η μεταδοτικότητα αυτών των ιών, λόγω των μασκών. Άρα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε”.