»ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ» ΗΠΑ η ΤΟΥΡΚΙΑ: »ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΠΛΑ στην ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΤΕ» – ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΚΥΡΑΣ

»Στήνουν παντού βάσεις οι ΗΠΑ»

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές, τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν και πάλι. Όπως έχουμε αναφέρει, τίποτα δεν γράφουν τυχαία οι Τούρκοι, καθώς πρώτα παίρνουν το »πράσινο φως» από το καθεστώς Ερντογάν.

Η Τουρκία από την μία εκβιάζει και από την άλλη απειλεί. Ο χρόνος που επέλεξε η τουρκική πλευρά να πραγματοποιηθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών δείχνει ότι βασικός στόχος της τουρκικής ηγεσίας ήταν να μην κατηγορηθεί ότι υποσκάπτει τις συνομιλίες από τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν εμπιστεύονται το καθεστώς Ερντογάν. 

Στις 25 και 26 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι απολογητές του τουρκικού καθεστώτος θα μπορούν εύκολα να επιχειρηματολογήσουν ότι η Αγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να έρθει σε συνεννόηση με την Αθήνα προτείνοντας στις Βρυξέλλες την υιοθέτηση της λεγόμενης θετικής ευρωτουρκικής ατζέντας, δηλαδή την εκταμίευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία με πρόσχημα το Μεταναστευτικό.

Επίθεση σε ΗΠΑ-Ελλάδα

»Οι ΗΠΑ άρχισαν να αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία σε 13 σημεία στο Αιγαίο. Στην Αλεξανδρούπολη έστειλαν 30 επιθετικά ελικόπτερα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενισχύει την Ελλάδα και γεμίζει με στρατιώτες τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από την άλλη, ενισχύεται και η ελληνοκυπριακή πλευρά. Γιατί αυτή η προετοιμασία;»

»Τι δουλειά έχουν 1.800 θωρακισμένα οχήματα και χιλιάδες στρατιώτες στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Η στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή αυξήθηκε και στην Α. Μεσόγειο, καθώς οι ΗΠΑ έστειλαν τον αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower για στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα.»

»Οι ΗΠΑ έχουν παντού βάσεις στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί έχουν στείλει στρατό, οχήματα και μαχητικά. Ο στόχος είναι ένας, θέλουν να μας περικυκλώσουν!», αναφέρουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ανησυχούν και καλά κάνουν.

Γιατί ανησυχούν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι θεωρούν τις κινήσεις αυτές ως προοίμιο στρατιωτικών εξελίξεων στο Αιγαίο.

Σίγουρα οι ίδιοι έχουν κάτι σοβαρό στο νου τους, το οποίο αφορά το πιθανό σχέδιο δημιουργίας του Κουρδιστάν, για αυτό και στηλιτεύουν ειδικά τις αμερικανικές βάσεις στο ελληνικό έδαφος. 

Θεωρούν δηλαδή ότι οι ΗΠΑ από τον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, αλλά και την Κύπρο, θα δημιουργήσουν μεγάλες βάσεις εξόρμησης κατά του άξονα Τουρκίας-Ιράν για κυριαρχία τους στην Μ.Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιείται το »σχέδιο Κουρδιστάν», το οποίο ήδη ξεκίνησε από την Β.Συρία.

Οι Τούρκοι βλέπουν εδώ και καιρό ότι με τις κυρώσεις, αργά η γρήγορα τα σχέδια τους και ο περιβόητος εξοπλισμός τους για μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, θα πάνε »περίπατο».

Το ακόμα πιο τρομερό για αυτούς είναι ότι διαβλέπουν την δημιουργία Κουρδικού κράτους σε Συρία και Ιράκ και αυτό τους δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση για την συνέχεια. 

Οι Τούρκοι πλέον για πολλούς λόγους δεν θεωρούνται….αξιόπιστοι σύμμαχοι και αυτό θα αλλάξει τα πάντα στην περιοχή μας, τουλάχιστον για  τα επόμενα 5 χρόνια , σύμφωνα με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.