Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ, με ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με πρωτοβουλία της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και του κ. Βασίλη Ηλιόπουλου και, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία μας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σεμιναριακού τύπου στην παροχή πρώτων βοηθειών, στο ειδικό ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

«Η επιμόρφωση των Δημοτικών Αστυνομικών έγινε από τον ίδιο τον κ. Ηλιόπουλο τη Δευτέρα 22.02.2021 και την Τετάρτη 24.02.2021. Οι υπάλληλοι επιμορφώθηκαν σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών καθώς επίσης και στη χρήση αυτόματου απινιδωτή. Η επιλογή να γίνει σε δύο φάσεις στόχευε τόσο στην καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού όσο και στην τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων, κ. Αναστασία Μορφογιάννη δηλώνει τα εξής:

“Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλιόπουλο Βασίλη και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου για την πρωτοβουλία του και τη συνδρομή του στην επιμόρφωση των Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου μας.

Μολονότι το ειδικό ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση από τις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας κατά την πρόσληψή του, θεωρούμε σαν δημοτική αρχή ότι οι υπάλληλοι πρέπει να εκπαιδεύονται δια βίου και όποτε μας δίνεται ευκαιρία, όχι μόνο πάνω σε θέματα των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας αλλά και σε ειδικότερα ζητήματα, όπως πχ. την παροχή πρώτων βοηθειών με το σωστό τρόπο σε κάποιο συμπολίτη μας που πιθανόν βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης.

Για εμάς άλλωστε η Δημοτική Αστυνομία της νέας εποχής δεν αποτελεί μόνο έναν ακόμη κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό. Η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται εδώ και για να προστατεύει, τους πολίτες, την πόλη και το περιβάλλον.”

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη