ΔΕΥΑΜΒ: ΟΔΗΓΙΕΣ προς τους ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΓΕΤΟΥ

Εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, η ΔΕΥΑΜΒ καλεί τους πολίτες να πάρουν τα παρακάτω μέτρα, ώστε να συνεχίσει χωρίς προβλήματα η υδροδότηση.

1. Να καλυφθούν οι υδρομετρητές εντός των φρεατίων, με θερμομονωτικά υλικά, π.χ. πανιά, αφρολέξ κλπ, ώστε να μην παγώσουν και διακοπεί η υδροδότηση των κατοικιών.
2. Να προστατευθούν με μόνωση οι εξωτερικοί σωλήνες ύδρευσης των κατοικιών. Ιδιαίτερα οι σωλήνες των ηλιακών και των εξωτερικών λεβήτων θέρμανσης.
3. Να εξασφαλίσουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, οπότε σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ξεκινήσει ο παγετός, μια ελάχιστη λειτουργία του κυκλώματος ζεστού νερού.

Σημειώνεται ότι, το τυχόν “πάγωμα” του υδρομετρητή, αφενός διακόπτει την παροχή του νερού, αφετέρου το σπάσιμο του υδρομετρητή λόγω του πάγου, θα οδηγήσει ενδεχομένως σε πολυήμερη διακοπή υδροδότησης.

Επισημαίνεται επίσης, ότι σε τυχόν παγώματα εξωτερικών σωλήνων ύδρευσης των κατοικιών με αποτέλεσμα το σπάσιμο των σωλήνων και την σε συνέχεια ανεξέλεγκτη ροή νερού, η ΔΕΥΑΜΒ θα διακόπτει την υδροδότηση, ώστε να προστατευτεί το υδραγωγείο, από την “άσκοπη” κατανάλωση νερού.