ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ που ΤΡΕΧΟΥΝ στην ΜΑΓΝΗΣΙΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ οι ΠΡΩΤΟΙ των ΠΡΩΤΩΝ…;;;

Ο Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ και ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…Οι κρυφές δημοσκοπήσεις των κομμάτων, οι οποίες συνήθως είναι και κυλιόμενες ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Βλέπετε, η στατιστική επιστήμη, ακόμα και όταν φαίνεται πως διαπράττει λάθη, τούτα δεν οφείλονται σε αυτή καθ’ αυτή την επιστήμη, αλλά στις μεθόδους που ακολουθούνται. Και όπως έχει δείξει η εμπειρία, οι κρυφές δημοσκοπήσεις σπανίως πέφτουν έξω.

Κάποιες από αυτές τις δημοσκοπήσεις τρέχουν και για την Μαγνησία, με τα αποτελέσματά τους να δικαιώνουν και με το παραπάνω τους επιτελείς της Ν.Δ. και βεβαίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο στην αξιοποίηση των προσώπων.

Δικαίωση πρώτη:
Η περίπτωση του νεαρού Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου, στα χέρια του οποίου ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε μία απο τις κρισιμότερες Γραμματείες της κυβέρνησης, στο πλευρό του «τσάρου» της ελληνικής Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα και μάλιστα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους για το χαρτοφυλάκιο. Δίνοντάς του τα εύσημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες από την Καρδίτσα, γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι ο νεαρός οικονομολόγος όχι μόνο τα αξίζει, αφού έχει καταθέσει ψυχή και σώμα στην εθνική αποστολή, αλλά ταυτόχρονα ότι έχει και κάτι παραπάνω από λαμπρό πολιτικό μέλλον. Τουλάχιστον, αυτό μαρτυρούν και οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνοντας στο ακέραιο την άποψη των Μαγνησιωτών για έναν νεαρό πολιτικό, που αν και στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων, έχει μετατρέψει τη νύχτα σε μέρα, ώστε να επιλύει όλα όσα από τα προβλήματα της περιοχής φτάνουν στο γραφείο του. Αεικίνητος, εύστροφος, με τεράστιο βαθμό αντίληψης και με απόλυτη σοβαρότητα, πρώτα ακούει και εν συνεχεία ενεργεί χωρίς χρονοτριβές, έχοντας μάλιστα ξυπνήσει και κινητοποιήσει αρκετούς από τους δημάρχους της Μαγνησίας, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του, αφού βλέπουν προβλήματα δεκαετιών να επιλύονται εν ριπή οφθαλμού.

Δικαίωση δεύτερη:
Η Ζέττα Μακρή ή αλλιώς το σκληρό καρύδι της ντόπιας παρα-πολιτικής πραγματικότητας, πρώην, νυν και απ’ ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν και αεί υφυπουργός. Ο Κυριάκος την έχει χιλιοτσεκαρισμένη και μεταξύ άλλων την εμπιστεύεται και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αφού η εμπειρία της στον δημόσιο διάλογο είναι τόση, ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική όποιον κι αν έχει απέναντί της. Ένα πρόσωπο αιρετό, κάτι παραπάνω από χρήσιμο στο πλευρό της νεαρής υπουργού Κεραμέως, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα πλέον ευαίσθητα χαρτοφυλάκια.

Δικαίωση τρίτη:
Κώστας Μαραβέγιας. Προερχόμενος από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. ή αλλιώς από τα προεδρικά νέα στελέχη. Και μπορεί να εξελέγη τέταρτος στη σειρά της εκλογικής λίστας, το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί στο ακέραιο τον ρόλο του, κάνοντας καθημερινές, ουσιαστικές και άκρως εποικοδομητικές παρεμβάσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Κάτι το οποίο διαφαίνεται και δημοσκοπικά, ανεβάζοντας σίγουρα τις μετοχές του αλλά και το χρέος του απέναντι σε όσους τον εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν. Δεδομένης μάλιστα και της ηλικίας του, ο Κωστής -όπως τον φωνάζουν οι φίλοι-, εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο, φαίνεται ότι θα διαδραματίζει ρόλο για πολλά ακόμα χρόνια στα κοινά της περιοχής.