ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ τους ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ! “ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ το ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ;” ΤΑ 9 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο lockdown εξαπέλυσε ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας και με εννέα καυτά ερωτήματα αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Πόσο κοστίζει κάθε μήνα το lockdown; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς από 2,5 ως 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τεράστιο το κόστος. Αναγκαίο; Ο καθηγητής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας υποστηρίζει πως όχι και αφήνει υπονοούμενα για διάφορα κόλπα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι με 500 εκατομμύρια ευρώ σε φάρμακα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Είναι το χειρότερο σενάριο για την περίπτωση που νοσήσουν 500.000 άτομα.

Στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Κούβελας αναφέρει:

Απλά ερωτήματα από χαζό, και απλές, αυτονόητες απαντήσεις:

1. Υπάρχει επιδημία σε παγκόσμια κλίμακα; ΝΑΙ. Προφανώς

2. Ο ιός είναι φονικότατος, όπως έλεγαν πέρυσι; Όχι βέβαια. Η θνητότητα είναι μικρή (0,15%) και περιορισμένη σε συγκεκριμένες ομάδες

3. Είναι πολλοί οι ευπαθείς; ΟΧΙ. Το 1-5% του πληθυσμού.

4. Είναι αναγνωρίσιμοι; Χωρίς πρωτοβάθμια δύσκολα, αλλά ναι. Σίγουρα ναι κατά 90%. Δηλαδή για τη χώρα μας είναι 100-500 χιλιάδες άνθρωποι

5. Υπάρχουν φάρμακα για όσους νοσήσουν; Υπάρχουν διεθνώς και μπορούμε να τα εισάγουμε.

6. Μπορεί να καλυφθεί το κόστος; Φυσικά. Ακόμα και αν νοσήσουν και οι 500.000 ευπαθείς, το κόστος του φαρμάκου είναι μέγιστο μισό δισεκατομμύριο.

7. Υπάρχει και εμβόλιο; Φυσικά. Μπορούμε να εμβολιάσουμε επιλεκτικά τους ευπαθείς (ευκολότερα αν υπήρχε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), και να μηδενιστούν ουσιαστικά οι θάνατοι και η νόσηση. Για 500.000 το ακριβότερο εμβόλιο κοστίζει 20.000.000!

8. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ που κοστίζει 4,5 δις το μήνα, χάνονται περισσότερες ζωές, καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, ο πολιτισμός, η ελευθεριά μας κλπ;

9. Γιατί δεν θεσμοθετείται υποχρεωτικά ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού που δεν θα κοστίσει τίποτα παραπάνω;

ΕΔΩ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΟΡΓΙΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Για την ακρίβεια, ότι και να πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, οπότε σκεφτείτε μόνοι σας απαντήσεις. Ελπίζω να βρει κάποιος μια λογική απάντηση.