ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΟΛΟΥ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στη ΣΥΣΚΕΨΗ – ΕΥΤΥΧΩΣ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ το «ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ του»

Σε ομόφωνη απόφαση για την επιλογή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, στη Νέα Ιωνία, ως χώρου ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, σύμφωνα με τις ανάγκες που επιτάσσουν οι συνθήκες ανάπτυξης και σωστής λειτουργίας της πόλης και οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης κατέληξαν σήμερα οι μετέχοντες στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απένταξης του έργου από τον προγραμματισμό μέσω ΣΔΙΤ.

Μετά από μια μακρά και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων οι μετέχοντες και συγκεκριμένα η Yφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Οικονομικών, κ. Χρ. Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος και η πρόεδρος του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, Κατερίνα Ρεντζελά, συναποφάσισαν όπως η πρόταση αυτή υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στηριχθεί με τρόπο απόλυτο και αποφασιστικό ώστε να προχωρήσει τάχιστα η ωρίμανση του φακέλλου του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης, σύμφωνα με τις διαδικασίες, ΣΔΙΤ, που έχουν ανακοινωθεί και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί με νομοθετική διαδικασία η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός κ. Κων. Τσιάρας, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική.

Τέλος δόθηκε στον Δήμαρχο Βόλου η εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί με τον Περιφερειάρχη την περίπτωση παραχώρησης τμήματος μεγάλου οικοπέδου της Περιφέρειας στην οδό Υδρας και εφ’ όσον τα χρονικά περιθώρια για την ένταξη επαρκούν να προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, ως βέλτιστη που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Με τη σημερινή απόφαση επιβεβαιώνεται και πάλι ότι η ενότητα και η ομοθυμία σε κορυφαίες επιλογές που αφορούν το σύνολο της πόλης μόνο θετικά επενεργούν και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα και απαιτούν λύσεις και άλλα μείζονα αιτήματα, με πρώτο αυτό της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμένος και της παραχώρησης στην πόλη των εκτάσεων που της ανήκουν και της απομάκρυνσης του καταστήματος κράτησης στην Χιλιαδού και η αξιοποίηση του χώρου.