ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΕΡΓΑ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΧΩ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ και θα τα ΠΑΡΩ ΟΛΑ

Εργα με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Βόλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος για την προώθηση των έργων αυτών είχε σειρά επαφών την προηγούμενη εβδομάδα σε Υπουργεία και όπως είπε σήμερα, αισιοδοξεί ότι «ο Δήμος θα τα πάρει όλα».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών διεκδικούνται έργα ύψους 35 εκατ. ευρώ για συντηρήσεις σχολείων, αναπλάσεις χώρων και έργα οδοποιίας.

Στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» διεκδικείται η ένταξη έργων ύψους 40 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση «ευφυών υδρομέτρων» της ΔΕΥΑΜΒ και την εξασφάλιση πόσιμου νερού του Αϊδινίου –Ν. Αγχιάλου –Μικροθηβών.

Σε επαφές που είχε ο κ. Μπέος στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έγινε γνωστό ότι η έγκριση για το έργο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, ύψους 42 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έθεσε το αίτημα για μεταφορά των Φυλακών από την συνοικία της Χιλιαδούς, εκτός πολεοδομικού ιστού.

Ο Δήμαρχος Βόλου επεσήμανε ακόμη στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Δήμος διεκδικεί την κατασκευή του ενεργειακού πάρκου, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, καθώς και χρηματοδότηση για την ολική αποκατάσταση της οδοποιίας, την κατασκευή της γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Νέα Αγχίαλο.