Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 05:46

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.074 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ άλλοι 69 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, καθώς η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας της βόρειας Αφρικής αγγίζει πια το 100%.

Οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό αυξάνονται τελευταία με ραγδαίο ρυθμό στην Τυνησία, που είχε καταφέρει να επιβραδύνει την εξάπλωση αρχικά. Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε 5.284 νεκρούς επί συνόλου 162.350 μολύνσεων.

Κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν την επιδημιολογική κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη και τονίζουν ότι όλες οι επιλογές είναι ανοικτές. Σήμερα προγραμματίζεται ευρεία σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα. Ο πρόεδρος Κάις Σαΐντ έχει καλέσει να επιβληθεί lockdown στις περιοχές όπου η εξάπλωση είναι ταχύτερη.

Η Τύνιδα είχε απαγορεύσει τις μετακινήσεις από τη μια περιφέρεια στην άλλη τον Οκτώβριο, καθώς προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Ο Δρ. Χισάμ Αουίνα, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Σαρλ Νικόλ στην πρωτεύουσα Τύνιδα, υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε «τέτοιο επίπεδο» που οι γιατροί είναι πλέον «αναγκασμένοι» να «επιλέγουν ποιος εισάγεται στις ΜΕΘ».

Η ημερομηνία που θα αρχίσει ο εμβολιασμός στην Τυνησία δεν έχει προσδιοριστεί, γεγονός που επιτείνει τους φόβους ότι οι Αρχές δεν μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Σαΐντ ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Οθμάν Τζεράντι να συζητήσει με ομολόγους του σε χώρες που έχουν κατασκευάσει αποτελεσματικά εμβόλια για να επιταχυνθεί η διαδικασία έναρξης της εκστρατείας ανοσοποίησης, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Tunis Afrique Presse (TAP).


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 05:49


Zougla.gr