ΣΤΑΘΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: «H MYΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΥΝΑΜΗ του ΑΡΙΘΜΟΥ 9»

Κάποιες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη (οι απόψεις μου για όλους τους Ηλίθιους είναι γνωστές) στον αλλοπρόσαλλο και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό αγώνα του να δαμάσει την πανδημία, προξένησαν τόσο σε μένα, αλλά και σε πολλούς από εσάς, αρκετά ερωτηματικά.

Κλειστά καταστήματα, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας (ειδικά μετά τις 9), SMS για μετακινήσεις, μια σειρά απαραίτητων εγγράφων για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, οι απαγορεύσεις προσευχής στις εκκλησίες, η απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγιού κλπ. Για ποιο λόγο;

Διακεκριμένοι επιστήμονες λένε και ξαναλένε πως όλα αυτά τα μέτρα, δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Όταν έχεις να κάνεις με ηλίθιους, πρέπει να γνωρίζεις πως η βλακεία είναι πάντα αήττητη.

Δικαίως ή όχι, μέτρηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο της  Οξφόρδης (bit.ly/2IBoxvAκατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς «υπό όρους διαβίωσης», ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.

Η Ελλάδα έχει, σύμφωνα με την μέτρηση του Πανεπιστημίου, την σκληρότερη ή μία από τις πέντε σκληρότερες καραντίνες για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα, τη Μογγολία, την Ονδούρα και τον Λίβανο, χώρες που η λέξη «δημοκρατία» δεν περιγράφει  την «ποιότητα» του πολιτεύματος τους.

Αλλά αυτό δεν μου έκανε εντύπωση, καθώς είναι γνωστή σε μένα η «δημοκρατική» παιδεία του πρωθυπουργού μας και ο σεβασμός του στους Νόμους (ειδικά κατά της δωροδοκίας και της αποδοχής βρώμικου χρήματος υπό την μορφή λαδώματος). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η συχνή και επαναλαμβανόμενη σε πολλά πεδία του αριθμού 9.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε για πρώτη φορά χρήση του αριθμού 9, όταν απαγόρευσε την κυκλοφορία στους πολίτες από τις 9 το βράδυ. Γιατί στις 9; Τα καταστήματα είναι κλειστά, άρα δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Γιατί η απαγόρευση να μην ισχύει από την δύση του ηλίου, ή ακόμη καλύτερα από τις 10 το βράδυ. Γιατί επιλέχθηκε το 9; Τυχαία ή με την μέθοδο της κολοκυθιάς; Άγνωστο.

Μέχρι να ηρεμήσουν οι ανησυχίες μου, έρχεται η δεύτερη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που χρησιμοποίησε και πάλι χωρίς λογική εξήγηση τον αριθμό 9.

Επέτρεψε να πηγαίνουν στις εκκλησίες μέχρι 9 άτομα στις λειτουργίες τα Χριστούγεννα και τα Φώτα. Υπάρχουν όπως γνωρίζετε, διαφορετικά μεγέθη εκκλησιών, από μικρούς εκκλησιαστικούς χώρους των 150 τετραγωνικών έως μεγάλους ναούς όπου άνετα χωρούν 500 και περισσότερα άτομα.

Ο μέσος όρος των Ναών στην Ελλάδα ξεπερνά τα 250 τμ. Χωρίς να υπολογίσουμε τους Γυναικωνίτες.  Το λογικό και αυτό που θα περίμενε κάποιος λογικός άνθρωπος από την Κυβέρνηση, τηρουμένων των υφιστάμενων μέτρων ασφαλείας για τον Covid-19, να επιτρέπει να βρίσκονται στις εκκλησίες όσους επιτρέπει και στα Super Market, δηλαδή  για κάθε 100 τμ.: 12 άτομα.

Δηλαδή σε μία εκκλησία 300 τμ να επιτρέπονται έως 36 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των ιερέων και των ψαλτών). Αυτή όπως είπα θα ήταν μια λογική απόφαση.

Όμως περιέργως και στην περίπτωση αυτή επιλέχθηκε, μυστηριωδώς, ο αριθμός 9. Ούτε 10 (δεκάδα), ούτε 12 (ντουζίνα). Πάλι το 9. Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, αλλά στην συγχρονικότητα.

Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα!

Και εν μέσω αυτών των σκέψεων έρχεται και η χαριστική βολή στις υποτιθέμενες «συμπτώσεις».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε να καθίσουν στο  Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έως 9 άτομα. Καλά ακούσατε. 9 άτομα!!! Το ίδιο ισχύει και για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.  Έως 9 άτομα!!!

Με δεδομένο ότι κάθε οικογένεια έχει 2 παιδιά (αυτός είναι ο Μ.Ο) θα περίμενε κανείς ότι στο γιορτινό τραπέζι θα καθίσουν ο παππούς και η γιαγιά, με τις οικογένειες των 2 παιδιών τους που κάθε μία έχει 2 παιδιά.

Έτσι έχουμε συνολικά 10 άτομα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τις γιορτινές μέρες καλούμε στο σπίτι μας μοναχικούς ανθρώπους, που δεν έχουν οικογένεια, συνήθως στο Εορταστικό τραπέζι μαζευόμαστε 10-12 άτομα.

Και όμως η κυβέρνηση επέλεξε για μία ακόμη φορά, μυστηριωδώς και πάλι τον αριθμό 9. Και ρωτάω εγώ: Γιατί 9 και όχι 10 ή 8; Πώς προέκυψε το 9; Πάλι με τη μέθοδο της κολοκυθιάς; Γιατί αυτή η προτίμηση στον αριθμό 9. Γιατί παντού το 9;

Μια γρήγορη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός 9 από την αρχαιότητα, θεωρούνταν ότι είχε μαγική και μυστηριώδη δύναμη. Το 9 είναι ίσο με το γινόμενο 3 επί 3.

Αν, λοιπόν, στον αριθμό 3 είχαν μεγάλη εκτίμηση οι μάγοι και οι αποκρυφιστές των διαφόρων εποχών, ήταν φυσικό να εκτιμούν ακόμη περισσότερο το 9, που ήταν τρεις φορές ισχυρότερο από το 3.

Μέσα στο 9 κρυβόταν, κατά τους αρχαίους, η έννοια του συνόλου του γνωστού και άγνωστου κόσμου, δηλαδή του ήλιου, της σελήνης και των άλλων επτά γνωστών πλανητών την εποχή εκείνη.

Ο αριθμός 9 θεωρείτε από τους μυστικιστές ο αριθμός της μύησης και της δοκιμασίας. Συμβολίζει την εξέλιξη και το πέρασμα σε μια ανώτερη δύναμη καθώς είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβόλων των αριθμών. Το 9 είναι ο τελευταίος αριθμός των μονάδων και μετά από αυτών γίνεται το πέρασμα στις δεκάδες.

Βέβαια, στην Ιουδαϊκή θρησκεία, το 9 έπαιζε και παίζει ακόμα σπουδαιότατο ρόλο. Τη 15η ημέρα της γιορτής του εξαγνισμού, οι Εβραίοι θυσίαζαν 9 δαμάλια. Φυσικά, για τους καβαλιστές, το 9 έχει εξέχουσα σημασία. Ο Σαίξπηρ, που προφανώς είχε μελετήσει σε βάθος τα μυστήρια της μαγείας, έγραφε στον “Μάκβεθ”:

«Οι μοιραίες αδελφές γύρισαν τρεις φορές γύρω από σένα, τρεις φορές γύρω από μένα κι άλλες τρεις φορές, για να γίνουν εννιά! Σώπα! Τα μάγια δέθηκαν!…»

Η πρόληψη που υπάρχει για τη μυστηριώδη δύναμη του αριθμού 9, φαίνεται ακόμα και στα διάφορα ξόρκια, τα οποία οι μάγοι και οι μάγισσες τα επαναλάμβαναν 9 φορές, για να είναι αποτελεσματικότερα.

Κάτι συμβαίνει λοιπόν με τον αριθμό 9. Είναι μαγικός αριθμός και ο Μητσοτάκης το γνωρίζει (;) και τον χρησιμοποιεί. Ποια άλλα άραγε μαγικά κόλπα ασκεί εις βάρος μας;

Οι φίλοι του οι Καβαλιστές σίγουρα θα τον συμβουλεύουν με ποια μαγικά μέσα και μέτρα θα καθηλώσει στην υποταγή τον ελληνικό λαό.  Και απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, τα «μάγια» του πιάνουν… δυστυχώς.

Ευστάθιος Σαράντης