ΜΠΡΑΒΟ!! ΕΛΛΗΝΙΚΗ »ΑΠΟΒΑΣΗ» στη ΛΙΒΥΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΟ DEAL EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με το ΤΟΜΠΡΟΥΚ… Η ΜΕΤΚΑ με τον ΔΗΜΟ TOBRUK της ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 740 ΜΕΓΑΒΑΤ!

Ελληνική επένδυση στο Τομπρούκ

Η Ελλάδα φαίνεται πάντως πως δεν εγκαταλείπει την Ανατολική Λιβύη, η οποία ελέγχεται από τον Χ. Χαφτάρ και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην περιοχή, μέσω οικονομικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, εδώ και λίγες ώρες έχουμε συμφωνία μεταξύ του δήμου Tομπρούκ και της Ελληνικής εταιρείας «Metka», για τη δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αξίας 550 εκατομμυρίων δηναρίων.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Tobruk, Faraj Boual-Khattabia και ο Γενικός Διευθυντής της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, Ibrahim Al-Falah, πραγματοποίησαν συνάντηση το Σάββατο με τον διευθυντή της ελληνικής εταιρείας «Metka» και έδωσαν τα χέρια για την κατασκευή του σταθμού, με ικανότητα παραγωγής 740 μεγαβάτ.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, ενώ μην ξεχνάμε και όσα είχε συμφωνήσει πριν λίγους μήνες και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας σε επίσκεψή του στη Λιβύη.  

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, συζητήθηκε τότε η αντικατάσταση των τουρκικών προϊόντων που εισάγει η Λιβύη από ελληνικά προϊόντα και η επαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Με λίγα λόγια έχουμε »απάντηση» στην Άγκυρα και στις επενδύσεις που κάνει σε Τρίπολη και γενικότερα στις περιοχές που ελέγχει η Τουρκία στη Λιβύη.

Oι εξελίξεις πλέον αποκτούν νέο ενδιαφέρον!