ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Τη Πέμπτη το απόγευμα σε τοπικό κανάλι ο Δήμαρχός μας, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, μίλησε επί θεμάτων της πόλης, για τα εν εξελίξει έργα, για μελλοντικά έργα αλλά και για τη Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.

Πρώτα και πάνω όμως απ όλα είδαμε για μια φορά ακόμη το ανθρώπινο πρόσωπο του Δημάρχου μας.

Μίλησε για τη περιπέτειά του, για τις μέρες της μοναξιάς και της αγωνίας του και στο ταξίδι του προς την Αθήνα, μόλις βγήκε από το Νοσοκομείο, για να συναντήσει τα παιδιά του, την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους.

Πόσο άγγιξαν τις ψυχές των καλοπροαίρετων τηλεθεατών, τα συναισθήματά του και οι σκέψεις του, όπως με το δικό του τρόπο περιέγραψε!!

Θυμάμαι, στην αρχή της πρώτης Δημοτικής του θητείας, στον Αναυρο, όταν παιδιά του Δημοτικού καθάριζαν την ακτή, ο Δήμαρχος έσκυψε και έδεσε τα κορδόνια των παπουτσιών, ενός μικρού μαθητή, για να μη πέσει.

Εικόνα απλή, ενός απλού ανθρώπου, ενός πατέρα που τόσο παρεξηγήθηκε και σχολιάστηκε δυσμενώς, ως υποκριτική συμπεριφορά.

Ο Δήμαρχος είναι ένας από εμάς, τους απλούς τους καθημερινούς ανθρώπους.

Οι άλλοι, οι πρώην ακριβοθώρητοι Δημαρχεύσαντες και ασκήσαντες Δημοτικά αξιώματα, ανήκουν στο βαθύ παρελθόν όπως και στο βαθύ παρελθόν ανήκουν τα κλειστά παράθυρα του Δημαρχείου με τις βαριές κουρτίνες και τις απροσπέλαστες πόρτες του.

Από όσα σχολιάστηκαν από το Δήμαρχο……

1.-Πιστεύω ότι για τους περισσότερους νοήμονες δημότες, ο Δήμαρχος είχε απόλυτο δίκιο για τη λανθασμένη κριτική που ασκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που υπερέχει των πάντων η υγεία όλων μας.

Δεν είναι παραλογισμός να επικρίνει τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και  να κάνει λόγο για εκλογές, αμέσως μετά το πέρας της;

Δηλαδή ποντάρει ή στις πληγές που θα αφήσει πίσω ο φονικός ιός, που ήταν άγνωστος και στην επιστημονική κοινότητα ή θεωρεί τον εαυτό του τόσο έξυπνο για να παγιδεύσει το Πρωθυπουργό, χωρίς να δίνει τη παραμικρή σημασία στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και στις τεράστιες ποσοστιαίες διαφορές του, στη καταλληλότητα για πρωθυπουργός, επιμένοντας σε ένα απαράδεκτο λαϊκισμό , να θεωρεί υπεύθυνη τη Κυβέρνηση για τους θανάτους συνανθρώπων μας.

Τι να κάνουμε όμως. Αυτός είναι ο << άχαστος>>  Αλέξης, όπως τον χαρακτήρισαν , στη Βουλή, κάποιοι βουλευτές, αν θυμάμαι καλά το Μάρτη του 2019,όταν πίστευαν ότι θα κερδίσει το Μητσοτάκη, με δεδομένα ότι κέρδισε αρκετές αναμετρήσεις και ψήφισε σκληρά μέτρα, χωρίς απώλειες.

2. -Για το πάρκιγκ της Φιλελλήνων, ο Δήμαρχος είπε ότι κατασκευάστηκε με χρήματα των δημοτών και επειδή δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, λόγω των συνθηκών, επωφελής πρόταση αξιοποίησης από ιδιώτη, θα δοθεί επί του παρόντος, στους πολίτες με προνομιακή χρήση και η απόσβεση ας γίνει και 5 χρόνια αργότερα, π.χ σε 25 αντί 20, αν είναι επ ωφελεία των Δημοτών.

Κουβέντες καθαρές, σταράτες.

Ελα όμως που την επόμενη ακριβώς ημέρα, ακούσαμε πράματα και θάματα και τρομάξαμε και αναρωτηθήκαμε και γελάσαμε.

Το πάρκιγκ λέει, με χαρτί και μολύβι θα αποσβεστεί σε 43 χρόνια.

Το πάργκιγκ στο λιμάνι έχει έσοδα 1χχ ΕΥΡΩ το χρόνο και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να ρωτήσεις τους εκεί, για να μάθει και να πράξει αναλόγως, όπως και να ασπαστεί τη πρόταση της αντιπολίτευσης.

Δεν ακούσαμε όμως τι ακριβώς να μάθει ……

Το παιδαριώδες, οτι δεν εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα, όταν συγκρίνεις ανόμοια πράγματα;;

Το πάρκιγκ στο λιμάνι είναι 460 θέσεων, ενώ της Φιλελλήνων 200 θέσεων.

Η θέση στη πόλη των δύο πάρκιγκ;;, ελήφθη υπ όψιν;;;;

Πως ένας επιστήμονας με χαρτί και μολύβι προσδιόρισε τον προς απόσβεση χρόνο σε 43 χρόνια , δίνοντας έμφαση στο νούμερο 43;;;;;;;;;;;;;

Προφανώς όχι βάσει της επιστημοσύνης, αλλά σε αντιδιαστολή με όσα είπε ο Δήμαρχος. Να φανεί δηλαδή, να τυπωθεί και να μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών, ότι σε μια 20ετία περισσότερο θα επέλθει η πολυπόθητος απόσβεσις.

Παραλήφθηκε όμως και το μάθημα περί των αποσβέσεων, της αποσβεστέας αξίας ,των μεθόδων υπολογισμού των αποσβέσεων, έτσι για να είναι αληθοφανής η προσέγγιση των 43 χρόνων με χαρτί και μολύβι !!!!!!!!!!!

3.-Σχετικά με το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, ειπώθηκε από όλη την αντιπολίτευση, ότι είναι περιττός, τα έξοδα πολλά και θα έπρεπε αυτά να χρησιμοποιηθούν για στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Παραβλέπουν τη μόνη αλήθεια, ότι φέτος τη στολισμένη γιορτινά, Χριστουγεννιάτικα, πόλη, την έχουμε ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κλεισμένοι στα σπίτια μας, υπό το φόβο του αόρατου εχθρού μας, μια βόλτα, έστω και με το αυτοκίνητο, έστω και μέχρι τις εννιά το βράδυ, θα μας δώσει χαμόγελο, ευχαρίστηση και το αίσθημα ότι δεν είμαστε μόνοι.

Αβίαστα κάτω από το μπλέ ουρανό, θα αναθαρρέψουμε και θα γεμίσουμε με τη προσμονή των επόμενων Χριστουγέννων, που είναι σίγουρο ότι ο Δήμαρχός μας, θα φροντίσει να εορταστούν με τη μεγαλύτερη, δυνατόν λάμψη.

Μακάρι να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε στους χώρους των εκδηλώσεων, τα επόμενα Χριστούγεννα, χωρίς φόβο, με αγκαλιές και χαμόγελα.

Ας αφήσουμε τους μίζερους και κακεντρεχείς, στη μιζέρια και το φθόνο.

Ας γελάσουμε και ας τους λυπηθούμε για τη πολιτική κατάντια και το πολιτικό ξεπεσμό.

Και για να γελάσουμε λίγο, ας θυμηθούμε όσα δημοσίευσε πρίν λίγα χρόνια μια επιστήμονας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το μπλέ ουρανό, οι παροικούντες τη Δημητριάδος  να κατεβάζουν τα ρολά, γιατί κινδυνεύουν τα μάτια και τα μικρά παιδιά, ακόμη και με τύφλωση.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και φέτος ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, γιορτάζουμε διαφορετικά, αρκούμαστε σε βόλτες στην όμορφα στολισμένη πόλη μας και  είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα θα ακολουθήσουν …..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που κυκλοφορεί στη πόλη και συζητά με συμπολίτες..