ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ…!!! ΣΚΑΦΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ…!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, από το ναυάγιο που έγινε τις πρωινές ώρες ανοιχτά της Λέσβου.

Σε αυτό το βίντεο διακρίνεται περίτρανα η Τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εξελιχθούν σε θερμό επεισόδιο

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο, εξαιτίας του οποίου έχει ήδη ανασυρθεί νεκρή μια 20χρονη ενώ αγνοείται ακόμα μία συνομίληκή της, η τουρκική ακταιωρός, στο πλαίσιο της πάγιας τουρκικής τακτικής να διεκδικεί την Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, προσέγγισε προκλητικά το σημείο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Μία πάγια στρατηγική της Άγκυρας είναι να διεκδικεί μέρος του Αιγαίου προς «Έρευνα και Διάσωση», σε μία προσπάθεια να «γκριζάρουν» το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Η θαλάσσια περιοχή που φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο είναι κοντά στις ανατολικές ακτές της Λέσβου και συγκεκριμένα στις Νέες Κυδωνίες.

Η τουρκική ακταιωρός πλέει σαφώς εντός των ελληνικών χωρικών, αγνοώντας προφανώς τις προειδοποιήσεις του σκάφους του λιμενικού.

Κι εκεί ξεκινά ένα ξέφρενο και άκρως επικίνδυνο κυνηγητό.

Το σκάφος του λιμενικού, το μεγαλύτερο σκάφος που φαίνεται στο βίντεο, κυριολεκτικά καταδιώκει την τουρκική ακταιωρό, η οποία δεν απομακρύνεται, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς ελιγμούς.

Το σκάφος του τουρκικού λιμενικού δεν προέβη σε καμιά διάσωση, αλλά αντίθετα με την απειλεί βίας υποχρέωσε την λέμβο να συνεχίσει τον πλου της προς τα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Για να διασφαλίσει μάλιστα ότι δεν θα προσπαθούσε να επιστρέψει στην Τουρκία, την συνόδευε μέχρι και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στην συνέχεια και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων άρχισε να διενεργεί ελιγμούς γύρω από την λέμβου με αποτέλεσμα να γεμίσει αυτή με τα απόνερα του τουρκικού σκάφους.

Η λέμβος στην συνέχεια παρουσίασε απώλεια αέρα με αποτέλεσμα να χάσει την πλευσιμότητά της, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε επί της λέμβου εντοπίσθηκε μαχαίρι, η δε λέμβος φέρει σημάδια σκισίματος από μαχαίρι.