ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΡΕΠΕ να ΖΟΥΣΑΝ οι ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ του ΣΚΑΪ!!! “ΠΙΕΙΤΕ ΤΣΑΙ με ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ για να ΝΙΚΗΣΕΤΕ τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ” ΓΡΑΦΕΙ η YENI SAFAK

Την ώρα που ο κορωνοϊός σαρώνει παγκοσμίως, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» στην Τουρκία προτείνει νέα επικίνδυνα «γιατροσόφια» στους πολίτες, να πίνουν τσάι με φύλλα ελιάς για να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό.

Εκεί έπρεπε να ζουν οι παρουσιάστριες ελληνικών καναλιών, οι οποίες γεμάτες ηδονή μιλούν για fake news σχετικά με τον κορωνοϊό και προαναγγέλλουν διώξεις προεξοφλώντας (πραγματικά από που ως που) τις εξελίξεις μιας δικαστικής έρευνας.

Η προτροπή της εφημερίδας δεν είναι σε κάποια εσωτερική της σελίδα, αλλά πρώτο θέμα. «Φύλλα ελιάς κατά του κορωνοϊού», γράφει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «τα φύλλα της ελιάς διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιική ουσία, που βοηθάει στο να πέσει ο πυρετός και εξουδετερωθεί ο ιός του Covid-19.

Πρόκειται για την ουσία ελευρωπαΐνη (oleuropein), η οποία είναι άφθονη στα φύλλα της ελιάς και στις πράσινες ελιές»

Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «ήδη τρία νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν στη δοκιμή χρήσης τσαγιού φύλλων ελιάς σε ασθενείς τους, με «εκπληκτικά» αποτελέσματα».

Η δοκιμή, σύμφωνα με τη «Yeni Safak», έγινε σε 94 άτομα που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στον χώρο εργασίας τους και οι ασθενείς αυτοί, όπως και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, έπιναν τσάι με φύλλα ελιάς κάθε πρωί και βράδυ επί 2 μήνες, με αποτέλεσμα να θεραπευτούν.

«Η επιστημονική έρευνα θα τεκμηριώσει το θαυμαστό αποτέλεσμα», επισημαίνει ταυτόχρονα, η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει και πως παρασκευάζεται το «θαυματουργό» τσάι. Γράφει συγκεκριμένα: «Κατ ‘αρχάς, βράστε σε μεταλλικό νερό χωρίς χλώριο και στη συνέχεια προσθέστε φύλλα ελιάς που έχετε πλύνει νωρίτερα σχολαστικά.

Αφήστε τα να βράσουν για τουλάχιστον 7 λεπτά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος βρασίματος, τόσο περισσότερη ουσία είναι η ουσία της ελευρωπαΐνης στο φύλλο.

Μην κρατάτε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό. Μπορείτε να ρίξετε μέσα στο βραστό νερό και ξηρά ή πράσινα φύλλα τσαγιού».

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

751456_9495b81e3c-8102d17cbb40c710