ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ για την ΠΑΡΑΤΑΣΗ από ΥΠΕΣ της ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ από ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, για ΖΑΓΟΡΑ και ΣΚΟΠΕΛΟ (AΓΑΠΗΤΗ ΖΕΤΤΑ ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ και ΣΩΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ στο ΓΡΑΦΕΙΟ σου…. ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕΣ!!)

Μέρα με την ημέρα εμφανίζονται, ένα – ένα, τα θετικότατα αποτελέσματα της εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης συνεργασίας και ενημέρωσης, που είχε, πρόσφατα και, συγκεκριμένα, στις 15 Οκτωβρίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης, επιτροπής περιφερειών  και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για θέματα του νομού.

Ο υπουργός τήρησε την δέσμευσή του, κατά την συνάντησή του με την βουλευτή, η οποία συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Απόστολο Κοντογιώργο, και προχώρησε, σήμερα,  στην έγκριση χρονικής παράτασης, μέχρι τις 30-06-2021, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, με την συνεπαγόμενη παράταση απορρόφησης του αναλογούντος εγκεκριμένου ποσού.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος προχώρησε σε ανάλογη διευθέτηση και για τον Δήμο Σκοπέλου, για τον οποίο η χρονική παράταση για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών, που προκαλούνται από θεομηνίες, εκτείνεται μέχρι τον Μάρτιο 2021.

Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε, θερμά, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, η οποία βρίσκεται, πάντα, δίπλα, στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών προκειμένου να υποστηριχθούν, με κάθε τρόπο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

Σημείωσε, δε, ότι αναμένει από τον κ. Θεοδωρικάκο, τις επόμενες ημέρες, ανάλογη ανακουφιστική ενέργεια και για άλλους  δήμους του νομού.